Hyra bil I USA

Av Cissi81
12 feb. 2011 15:32
Visningar: 13337
Hejsan
Finns det någon som har erfarenheter att hyra bil i USA vilka som är billigast, om man slipper envägsavgiften om man hyr av alamo , vilka firmor är seriösa vi ska nämligen köra mellan Dallas Texas till Los angeles Califonia
Tacksam för alla svar jag får
12 feb. 2011 22:17
Hej!
Det finns ingen som är billigast eller bäst, man måste jämföra för varje gång, ena gången kan MrJet vara billigast nästa gång AVIS, omöjligt att säja något generellt. Easycar, ebilhyra, Avis, Car Del Mar, MrJet, Expedia, Resfeber, Holliday Autos, Hertz är några som legat bra till i mina prisjämförelser, det finns massor av ställen att jämföra.

De flesta uthyrare är nog ungefär lika seriösa, eller oseriösa. Avis brukar anses som bra. Har själv erfarenheten att de flesta ibland tar till lite tricks för att lura på en sådant man inte behöver, värst av de vi stött på var Alamo i LA (LAX). Vet inte något om Alamos envägsavgifter tyvärr, tror det beror på vilken stat man hyr och lämnar i.
Av Mizan
12 feb. 2011 23:29
www.dollar.com har använt dom mer än en ggr !!! Dubbla priset på nätet så har du helförsäkringspris.
Skulle aldrig kunna tänka mej att boka med någon annan. Bra bilar,bra service och bra priser. Hade en arbetskollega som hyrde med dom nyligen i Miami och var supernöjd.
Goog luck and safe trip..:)
13 feb. 2011 01:32
Ska man boka hos Dollar.com ska man tänka på att välja en av de europeiska sidorna (t.ex den brittiska) annars är sidan inte alls lämplig för Svenskar! Gör man det kan man välja att man hyr från Sverige och nödvändiga försäkringar ingår vilket de inte gör annars. Hyr man via US-sidan ingår inga försäkringar utan dessa måste betalas vid hämtning och det finns inga uppgifter om vad det kostar, kan bli riktigt dyrt.
Förstår för övrigt inte varför man skulle vilja betala det dubbla för något man inte behöver.
Vi fick en bil från Dollar en gång för länge sen när bil ingick i en resa till Miami, fick en Mitsubishi, inte precis vad man vill ha i USA, men annars var det inga problem.
Av Asok
13 feb. 2011 02:27
Har använt både Avis och Hertz och nu har vi hyrt bil från budget för det var det enda företaget som kunde ge oss envägshyra utan att vi ruinerade oss så precis som sagt innan, det är olika från sträcka till sträcka.
13 feb. 2011 12:20
Hej, boka hemifrån med en seriös firma typ AVIS el HERTZ så slipper du otrevliga överraskningar. Har du SAS eurobonuskort så får du även rabatt, finns säkert andra erbjudanden oxå. Körde rutten du ska köra för några år sedan men körde tillbaks till texas pga envägsavgiften, låter tråkigt men man fick ju se en del kan jag lova. Minns inte vad envägsavgiften var men den är väl säkert ett par tre hundra dollar??När jag anlände till texas fr sverige kunde dom inte begripa hur jag kunnat hyra så billigt så lyd mitt o andras råd- hyr hemifrån så får du med alla försäkringar.
13 feb. 2011 21:13
Jag har använt hyrbil.com 4-5 ggr. De är en svensk återförsäljare för Auto Europe som är en av de största "voucher företagen".

Man förbetalar vid bokningen och tilldelas sen ett hyrföretag (kan vara dollar, enterprise, national etc etc) när man får vouchern mailad till sig. Den visas sen upp vid upphämtning och det har alltid flutit på bra.

Alla de nödvändiga försäkringarna ingår och resten täcks av eran hemförsäkring om ni har någon. Det enda som tillkommer är eventuella avgifter för upphämtning på flygplats och om man eventuellt behöver förbetala en tank bensin (och då lämna tillbaks den tom eller så nära som möjligt).

Jag har alltid fått det några tusenlappar billigare än genom att boka direkt med uthyrarna. Nu 3 veckor i Los Angeles i Mars så sparar jag 3500 KR jämför med billigaste företaget är (dollar i det här fallet).

Det enda som är lite av ett problem för er är att envägsavgiften inte går att se vid bokningen då man inte väljer uthyrarna utan tilldelas en. Därför om det skiljer väldig mycket mellan de olika bolagen så kanske det känns lite osäkert för er. Tror dock det är ungefär samma överallt när det gäller en såpass lång sträcka.

Jag har dock gjort en El Paso till Los Angeles envägsresa för ett par år sedan som jag bokade via hyrbil.com. Fick Alamo som utrhyrare och jag har för mig att det kostade 200 USD i extra avgift vilket jag tyckte var helt ok då vi sparade en himla massa på att göra bokningen med dom.

Lycka till!
Av Asok
19 feb. 2011 10:35
Det kan skilja jättemycket i pris på envägshyra mellan bolagen beroende på vilken sträcka det gäller så bäst är nog att först kolla på de olika företagens hemsida och se om det skiljer i pris eller inte. Vi kommer att köra ca 300 mil i Klippiga Bergen och Budget var det enda bolaget som kunde erbjuda ett acceptabelt pris.
Av Hkn
19 feb. 2011 12:57
Har du bonusprogram och annat – välj Hertz (hertz.se).

Vill du ha det billigt och enkelt – välj holidayautos.se

Ingen hyrbilsfirma är direkt oseriös. Oavsett vilken du använder, kan du räkna med att de försöker att sälja på dig en hög extraförsäkringar vid disken. De försöker inte alltid att lura dig (hyrbilsfirmor har världen som marknad och en försäkring betyder olika saker för en islänning jämfört med t ex en indier). En del tillägg är bra att ha om något blir knas (självriskeliminering, t ex), andra är onödiga, då många skydd ingår i en ordinär, svensk hemförsäkring.

Holidayautos är ingen hyrbilsfirma utan en broker som förhandlar till sig bra villkor med t ex Alamo och Europcar men de har åtminstone något de kallar totalpris; d v s du betalar allt som behövs, utom självriskeliminering, tackräcke och annat extra.

Envägsavgifter lär du åka på, nästan oavsett vem du hyr av.

Mina 50 cent,

:: hkn ::
Av Nogge
6 juli 2012 16:07
Jag hyrde bil i Miami av Alamo. Jag fick dels nästan obefintlig information om biltullarna och när jag ringde till Alamo centralt för att fåga hur det gick till så hade de ingen aning och chansade med sina svar.
När jag skulle hämta bilen så föreslog säljaren en annan bil i samma prisklass som jag redan hade betalat för, vilket jag tyckte var OK. Men jag borde ha läst hyreskontraktet ordentligt. Det blev en helt omotiverad ökning med 50% på hyrbilspriset. Jag kan abolut INTE rekommendera att hyra av Alamo. Vilka skojare!
24 juli 2012 15:19
VARNING FÖR AVIS I ORLANDO!

Min hustru och jag har talat om, drömt om och planerat en "Roadtrip i Florida" med hyrbil i flera år vilket enl. vår uppfattning skulle bli vår bästa semester någonsin. Nu blev det p.g.a. AVIS en rejäl kalldusch istället.

Jag kontaktade Avis i ett tidigt skede, ca en månad före avresa. Vi skulle hyra en bil för hela vistelsen om 19 dagar. Jag får ett kostnadsförslag av Avis på ca 7000:- (SEK). Jag tyckte att detta verkade rimligt eftersom allt var inkluderat, försäkringar, självriskeliminering, extra avgifter, fria mil, osv, varpå jag betalar ett förskott om ca 7000:- sek och erhåller en voucher via mail på detta belopp.
Det ska tilläggas att jag INTE tagit del av några rabatter som Avis skryter med - 20% om man bokar 5 dagar eller mer före - på deras hemsida. Inte heller har jag erhållit någon SAS EuroBonus såsom EuroBonusmedlem.

Vid framkomsten till Orlando fanns inte den utlovade bilen varför jag istället blev erbjuden en liknande mot ett, upplyser man mig om, engångstillägg (?) om $100.
Jag lämnar min voucher och man "drar" mitt VISA-kort.

Vid återlämnandet 19 dagar senare blir jag presenterad OCH debiterad en slutsumma på 17.750:- SEK ($2517,41) d.v.s. drygt 10.000:- kr mer än vad som beskrivits initialt. När vouchern dras av debiteras jag således på plats ca 10.725:- SEK ($1518,41).
Är det rimligt, eller ens tillåtet, att man vid beställningen ger mig ett totalpris på ca 7000:- och sedan helt fräckt efter hyrtidens slut debiterar 17.725:-?

Ja, jag skrev under avtalet som lades framför mig då jag utgick ifrån att det var ok och som man upplyst mig om inledningsvis. Efter 20 timmars resa och ankomst mitt i natten hade jag nog skrivit under min egen dödsdom utan att förstå det i mitt trötta tillstånd.
Man skulle ha upplyst mig muntligen om vad slutsumman skulle hamna.

Jag har skrivit till AVIS men jag får inget svar.
Jag har skrivit på deras facebook-sida men de raderar mina inlägg omedelbart.
Jag får alltså ingen kontakt med dem.

Usch och tvi för AVIS som jag verkligen vill varna alla för!!!