Hyra bil i NZ

8 sep. 2014 10:31
Visningar: 1368
Har hört att många hyrbilsföretag i Nya Zeeland vill att man ska vara 21 för att hyra en personbil. Min kompis och jag åker till Nya Zeeland i februari och har, genom rekommendationer, kommit fram till att det kommer att bli smidigast att besöka båda öarna genom att hyra bil. Vi är 19 år och kommer att befinna oss i NZ i upp till 2 månader. Hur ser det ut med kostnaderna för att hyra bil? Någon som har erfarenhet av att bila runt samt att övernatta på enklare hostel/campingar för en så billig peng som möjligt? :-)

/ Kevin & Maja
8 sep. 2014 15:44
Kommer det verkligen vara prisvärt att hyra bil i två månader? Jag tyckte funkade kanon med att åka runt med buss. Många köper en bil också, men det är kanske inte lönt. 21-årsgränsen känner jag dock inte till, men det kan ni ju kolla på de olika hyrbilsföretagens hemsidor.

Att övernatta på hostels går jättebra, de är fina på NZ.
8 sep. 2014 16:07
ja det har du rätt i! Lär bli för dyrt. Vad jag har läst så verkar bussarna vara väldigt bekväma och bra att ta sig fram med. Hur är det med priserna gällande bussåkandet? :-) Kanske är bäst att ta sig runt de längre sträckorna med buss och sedan hyra bil i exempelvis Auckland och Christchurch. Genom att hyra bil har vi hört att vi blir mer flexibla till att se sådant som även är en aning otillgängligt... :-)
9 sep. 2014 15:12
Ni behöver inte bil i Auckland och Christchurch, det är inte som i USA där man kör bil överallt. Här promenerar man mycket och det går bussar, tåg, färjor och spårvagnar till alla ställen.

Bussarna är jättebra. Det finns både turistbussar som kör till turistställen (Magic, Stray, Kiwi Experience) och vanliga reguljärbussar (Intercity Coachlines). Jag blandade. Tog t.ex. en 2-dagarstur till Bay of Islands med Stray. Åkte med Intercity till städerna på Nordön, medan jag tog en litet pass med Magic från Rotorua till Taupo (via Wai-o-Tapu Thermal Wonderland) och på Sydön köpte jag ett busspass med Magic Bus som utgick från Picton, körde längs västkusten, till Queenstown, Dunedin och slutade i Christchurch.

Se om bussarna går dit ni vill, om det finns något ställe ni vill till som ni inte kan komma till med bussar så överväg att hyra bil.
4 okt. 2014 10:13
Nu har vi kollat runt lite hur vi ska göra. Vi tar oss nog runt med buss på nordön och hyr bil i Picton för att ta oss runt på Sydön. :-) Hyrde du bil någonting i NZ? I sådana fall, med vilket företag? :-)
Vi har även hört att det kan vara bra att hyra bilen i god tid, dvs. - så snart som möjligt!
4 okt. 2014 13:41
Nej, jag åkte bara buss. Men det är bra att göra som ni nu kommit fram till. Har inte något speciellt tips på företag, men kolla en sökmotor som har alla hyrbilsfirmor så ser ni vad som finns.
14 okt. 2014 13:05
Vi har kommit fram till att vi ska ta oss ner till Christchurch med buss/kollektivtrafik. Nu kollar jag att det finns bra förbindelser från hamnstaden Picton till Kaikoura, där vi vill göra ett stopp innan Christchurch. Rekommenderar du att förboka bussbiljetter för sådana sträckor eller går det bra att få tag på biljetter direkt efter ankomst med färjan i Picton? :-)
22 okt. 2014 22:15
Hej Marie! Du som reste runt en del med buss i NZ - hur fungerar detta med "hop-on-hop-off"? Om man exempelvis köper ett sådant busspass som säger "minimum days: 8", innebär det då att den sammanlagda restiden är åtta dagar? Eller att man måste resa i åtta kalenderdagar på raken? :-)

Tacksam för svar! :-)

/ Kevin & Maja
22 okt. 2014 22:49
Det betyder att du behöver minst åtta dagar för att resa hela vägen, bussen stannar på de platser som står listade över natten och åker nästa dag igen. Vill du stanna längre någonstans är det inga problem, bara prata med chauffören så kollar han om det finns möjlighet. Det bästa är om ni bokar alla bussar första dagen ni hoppar på bussen, så har ni det ordnat och kommer med de dagar ni vill!