Hyra bil

14 maj 2017 17:15
Visningar: 280
Hej.
Jag ska resa till Australien i sommar och har planer på att hyra bil eventuellt därför har jag nu lite frågor angående detta. Först undrar jag vad depositionen för bilhyra brukar ligga på i Australien . Sen undrar jag hur länge det tar innan man åter kan använda de deponerade pengarna på kreditkortet, planerar att hyra bil på 2 olika ställen och då behöver ju pengarna åter vara tillgängliga vid andra depositionen. Sen läste jag någonstans att man inte får köra på grusvägar men samtidigt ser jag på flertalet ställen att folk hyr bil för att utforska ayers rock. Fick för mig att där bara var grusvägar men så är alltså inte fallet? Hur långt är det från parkeringen till ayers rock? Kan man köra mellan ayers rock och Alice springs eller är detta grusväg? Undrar även över kangoroo Island är det möjligt att ta sig runt utan att köra på grusväg?
Mycket tacksam över svar!
Mvh Melise
14 maj 2017 18:55
Det är inte grusvägar kring Ayers Rock och det är inte långt från parkeringen. Vet dock inte hur det är på Kangaroo Island. Jag körde på en del grusvägar i WA trots att man inte fick, man får köra långsamt.
Ang. depositionen är det nog bäst att du kollar uthyrarnas regler på deras hemsidor, det kan ju skilja sig åt och svårt för oss här på forumet att veta exakt.