Hvar!

7 aug. 2012 22:49
Visningar: 2751
Hej!
Jag och två tjejkompisar åker till kroatien på måndag. Vi har bara bokat flyg dit och tänkte åka till ön Hvar. Skulle vilja ha lite tips om vart man ska bo om man vill få både nära till stranden och partylivet. Helst vill vi bo i en lägenhet eller ett lägenhetshotell. Har fått höra att man lätt få tag på boende när man kommit dit men nu börjar vi bli lite nervösa, det är ju ändå i aug!
Någon som vet? Jätte tacksam för alla svar!!
Av Ansun
7 aug. 2012 22:58
Vi gjorde samma resa i juni och det var en toppenresa! Vi flög till Split där vi sov första natten för att nästa dag ta oss ut med katamaranen till Hvar. Där vi hade förbokat boende på Tri sestrice som har lägenheter högst upp ovanför hamnen med en fantastisk utsikt, men med massor av trappor att gå upp för :)
Men det stod massor av rumsuthyrare i hamnen och mötte oss när vi kom så ni kan nog bara välja och vraka var ni vill bo. Bäst är ju att bo i området omkring hamnen, men Hvar är ju inte så stort så det är inte ett måste.
Av Desires
8 aug. 2012 16:39
Härligt att ni ska till Hvar, det är en av mina favoritöar i Kroatien, väldigt vacker där!

Jag förbokar alltid för jag har sådana krav på lägenheter, men jag vet att det finns mängder
med lägenheter på Hvar, antar att ni då ska bo i staden Hvar på den ön? Där står det alltid
tanter som hyr ut både om man kommer till hamnen (katamaranen går i land där) eller om ni
kommer till Stari Grad, (i så fall buss därifrån till Hvar stad).

Jag har bara ett boende att tipsa om inne i Hvar, men tror att det är fullt där nu. Det heter Badoljo, men hörde från någon annan att det var fullt där.
Jag har skrivit en del om Hvar här på min resesajt, restaurangtips, lägenhetstips mm http://www.desires.se/#post10
8 aug. 2012 22:27
Jag bodde på Villa Zorana, en ca 10 min promenad från hamnen. I samma byggnad fanns även ett jättefint hostel som verkade locka många unga från hela världen.
11 aug. 2012 16:13
Tack för alla svar, känns lite lugnare nu! ;) vet ni hur man lättast tar sig från flygplatsen och ut till hvar? Och vad det kostar ungefär? :)
Av Ansun
11 aug. 2012 21:57
Ta bara flygbussen in till Split, tog 30 minuter och kostade 30-40:- När ni kommer fram till Split så stannar bussen nere vid hamnen där färja och katamaranen går från. Leta upp en kur där de säljer färjebiljetter.
Av Desires
12 aug. 2012 16:17
Och färjan ut till Hvar från hamnen i Split kostar bara 4-5 EUR - Det är mycket biligare att åka båtfärjor i Kroatien än vad det är i Sverige, Grekland etc. Hoppas ni får en skön semester på vackra Hvar!
Av Ansun
14 sep. 2012 08:36
Hur gick det för er? Hittade ni boende?