Husbil till Thailand med hund

22 sep. 2022 18:45
Visningar: 61
Hej.

Jag är trött på Sverige och jag har tidigare varit i en djupare depression och jag leker med tanken att hoppa in i bilen och bara dra och aldrig komma tillbaka. Husbilen är allt jag har och allt jag äger och är sen några år min "fasta bostad".

Jag tänker tanken dagligen: "Vad gör jag här?".

Jag har en kompis nere i Thailand som har en större tomt som jag kan parkera hos och planen är att bli gammal där nere.

Vi behöver inte gå in på det ekonomiska eller andra diskussioner utan det mest relevanta är: Hur avancerat är det att ta sig ner bilvägen? Folk har ju gjort liknande och det är genomförbart, men vad är den smidigaste rutten och vad är den säkraste vägen?

Till saken tillkommer att jag har en hund som kommer följa med och vi kommer att tillbringa den större delen i ett behagligt klimat norr om Bangkok med 13-15 grader på natten/morgonen.

Det hade varit guld att få lite tipps då Google inte ger så jättemycket förutom gamla artiklar och det har ju ändrats på senare tid.

Jag är ytterst tacksam för svar 🙏
Av Erik777
23 sep. 2022 13:44
Kina kräver karantän för alla utlänningar, högst oklart om du ens får komma in landvägen.
UD avråder från alla resor till Myanmar pga säkerhetsläget. I teorin kan du komma in i Myanmar från Indien, om du ignorerar säkerhetsläget. Isåfall kan du resa via Turkiet-Iran-Pakistan-Indien. De som har gjort liknande resor verkar dock hellre ha skeppat bilen med båt från Indien till Malaysia/Singapore hellre än att åka genom Myanmar.

För hunden så måste du så klart kolla vilka karantänsregler som gäller i samtliga länder du tänker passera. Att resa med hund genom Pakistan kan nog vara utmanande inbillar jag mig.