Husbil i Queensland

11 dec. 2019 22:04
Visningar: 236
Vi är 2 vuxna och 2 barn 4 och 7 år sonm har en resa bokad till Australien. En del av resan är att bila från Cairns - Brisbane under ca 3v, vi funderar på att hyra husbil. någon som gjort den resan med husbil och kan komma med tips?
Vad får vi inte missa?
Bra campingar?
Hur fungerar det att bara ställa husbilen på något trevligt ställe längs vägen och sova en natt?
12 dec. 2019 06:45
Det är nu ett antal år sen vi gjorde det och det är så mycket att se, några ställen att rekommendera är Wallamanfalls ett vattenfall på strax utanför Ingham. Tycker man om att dricka rom skulle jag besöka Bundaberg och ta en romprovning på destilleriet, Fraser island, Glass house mountains i Beerwah, besöka Australia zoo, Tin can bay (mata vilda delfiner vid stranden) bara för att nämna några ställen, men det finns enormt mycket att se.

Att bara stanna vid vägkanten eller åka ut i en nationalpark är något att rekommendera, se till att alltid ha lite mynt för det finns alltid/oftast en gasolgrill som man lägger i en slant i så kan man använda den. Riktigt härligt land med mycket trevligt folk. Kommer inte ihåg namn på campingar men många av dem bättre har även pool, kanske något att föredra med tanke på att ni reser med barn. Är barnen intresserade av dinosaurier och ni har tid så skulle jag ta en sväng ut i Outback Queensland till Hughenden mm där dem har grävt fram en hel del. Kör från Townsville till outback på A6 så kommer ni till Hughenden vidare ner mot Longreach och sen mot kusten igen via A4 mot Rockhampton där finns några ställen där ni kan gräva efter saffirer.
Själv så körde vi från Brisbane upp till Cairns vidare ut mot Hughenden, Tennant Creek och ner till Alice Springs och Uluru för att sedan ta vägen tillbaka via Emerald och Sapphire, Rockhampton och tillbaka till Brisbane. En resa jag aldrig glömmer och vill göra igen när barnen är lite större.
Micke
12 dec. 2019 20:06
FAntastiska tips. tack!

Körde ni också med husbil?

Bodde ni isf bara på campingar eller stannade där ni kände för det och sov ocksÅ?
13 dec. 2019 14:29
Ja vi hade en liten husbil, vi stannade mest på campingar, men även ute i ett par nationalparker och även vid Devils Marbel's i N.T. Vi hade en liten budget husbil från Wicked Campers. Problemet var att vi fick egentligen inte köra på grusvägar enligt hyreskontraktet, men vi var bara tvungna att åka ut till några parker :-)
13 dec. 2019 19:34
När var ni där, vilken månad? vi åker i juli och funderar på om man behvöer boka campingar i förväg eller om vi ska chansa och ta det ut efter resan. Blir lite mer spontant så och man behöver inte planera så mycket
16 dec. 2019 06:04
Vi var där när deras vår var September - Oktober. Juli är det vinter där så jag tror nog inte ni behöver boka, vi bokade aldrig någon camping och det fanns alltid plats dit vi kom.
Ta det spontant mycket roligare så än att ha en press på sig att man måste vara på just den campingen, kanske kommer ni till en nationalpark och vill stanna där istället.