Hur troligt med öppning av USA till sommaren?

14 maj 2020 10:08
Visningar: 216
Jag och min familj bokade för länge sedan en resa till USA med avresa 15 juni och hemresa 17 juli. Det är flera års sparande och lång tids planering bakom. Nu verkar det ju högst osannolikt att detta blir verklighet. KLM som vi skulle flyga med har dessutom ställt in resan dit, men hemresan är kvar😉
Innan jag börjar gnälla vill jag bara skriva att naturligtvis är detta ett väldigt litet problem och ett lyxproblem när man ser till helheten. Med detta skrivet måste jag ändå uttrycka min besvikelse över detta. Vi hade en jobbig sommar förra året och såg verkligen fram emot den här sommaren. Dessutom har vi nästan aldrig rest tillsammans som familj vilket också gjorde det speciellt.
Jag är ganska inställd på att vi får börja ställa in siktet på nästa sommar men maken vill inte riktigt ge upp än.

Jag har försökt läsa mig till hur situationen i USA är och hur planerna för att öppna upp landet för turister från Schengen ser ut. Jag hittar dock inte så mycket uppgifter. Vet inte om jag är dålig på att hitta info eller om det inte finns så mycket.
Förstår ju att det mest kanske handlar om spekulationer men vad tror ni? Finns det någon möjlighet att komma till USA i början av sommaren? Vi skulle bl.a till LA och besöka disneyland och universal studios.
Av Birgere
14 maj 2020 12:48
Supertrist detta😡

Det finns ännu vad jag vet några federala planer på hur USA ska öppnas upp för oss svenskar igen och jag skulle tro att det kommer att takta lite med hur Schengen kommer att hantera amerikaner.
Annars så styrs ju mycket via delstaterna just nu och det finns ju planer på att stegvis öppna upp.
Men sådan planer kan vara att i steg ett enbart tillåta turister från egna delstaten, steg 2 från övriga USA med undantag av tex NY och sedan öppnar man upp stegvis därefter. Jag skulle tro att vi Schengenbor kommer långt ner på listan och att det troligtvis kommer att ställas krav på att man inte är smittad för att kunna åka.
Personligen har vi ställt in sommarens resa men hoppas kunna åka över någon gång mellan Sep-Dec men vågar inte boka något ännu.
Av Annaer
14 maj 2020 21:00 (redigerad)
Jättetråkigt med er resa men den kommer med största sannolikhet inte att fungera.
LA County har förlängt sin "stay at home" till mitten av juli och flera andra counties har gjort samma.
https://www.latimes.com/california/story/2020-05-12/coronavirus-beaches-reopen-los-angeles-county-move-toward-new-normal
Chansen att de ska öppna upp för turister från Europa när den egna befolkningen knappt får gå ut är minimal.
Vissa stränder har precis börjat öppna upp, men inte för sol och bad utan för ex promenader eller surfing.
Disney och Universal har varit helt stängda ett bra tag nu och att de ska öppna till mitten av juni är osannolikt.
De flesta restauranger är ff take-out och då inte enbart fast food utan vanliga restauranger.
Om du inte redan har kollat så läs på tripadvisors forum, där får du svar av personer som bor där och verkligen kan berätta hur det är.

En annan fråga är ju säkerheten, risken att bli smittad med Corona blir tyvärr stor om ni flyger eller är i USA som väl är det landet som är värst drabbat nu.
14 maj 2020 21:04
Tack ska ni ha för svar Birgere och Annaer och tack för tipset om tripadvisor. Jag har inte kollat där men ska göra det.
Av Trem
15 maj 2020 10:20
Förstår din känsla helt och hållet - vi har också sparat och längtat i flera år - och sen länge bokat 3 veckor i Florida med avresa 18 december. Jag lever fortfarande på hoppet att det ska kunna bli av...