Hur skulle ni välja?

Av Kelle
11 jan. 2016 14:12
Visningar: 259
Hej,
Vi är två kvinnor som i början av mars åker iväg till Bangkok.
Förra året var vi på Charter till Ao Nang + Koh Lanta. Nu tänkte vi vara lite mer äventyrliga och backpacka.
Vi är inga partyfreak utan vill hellre ta det lugnt. Bra matställen är ett måste och så får det finnas gott om aktiviteter (kan tänka oss yoga, gym, cykling mm och snorkling förstås men det finns ju nästan överallt).
Vi har två alternativ; Bangkok-Koh Tao- Koh Phangan - Koh Samui eller Bangkok- Koh Samet - Koh Chang- Koh Kood. Eventuellt lämnar vi bort någon av pytte-öarna ifall programmet blir för packat. Nu vill vi veta hur ni skulle välja. Vad talar emot och för de båda alternativen? Ni får gärna också ge förslag på boende (budget är ca 500 kr per natt) och restauranger!
Av Zxcvbn
11 jan. 2016 15:14
Hur länge hade ni tänkt resa?

Boende för 500 kronor natten är inga problem att hitta på Koh Samet eller Koh Chang, var själv där i 3 veckor i Novemer och det fanns bra rum till bra priset.

Väljer hellre Koh Kood än Samet nästan. Vi hann aldrig med Kood men ska enligt rykten vara riktigt fint!

Samet är lugnt och skönt Måndag - Fredag förmiddag men sen kommer Bangkoksborna och det blir nästan lite 'fullt' på stranden .

Gym fanns det på Chang och snorkling också , även om snorklingen inte var så mäktig som på andra resor man gjort, såg några fiskar men inte så värst mycket..
Hyra moped gör man för 200 Bath 24timmar..

Försök ta er till Long Beach på Koh Chang, vägen var avstängd men ska vara riktigt fint.
Samet är dyrare än Chang.

Nästa Thailand resa blir nog Koh Samui trakterna för mig.
Av Pelle77
11 jan. 2016 18:16
Jag hade definitivt valt Samui-Phangan-Tao även om Chang är fin med.

På Samui är Choeng Mon perfekt,. Fin strand, bra restaurangutbud och relativt lugnt. Ändå nära till Chaweng. Även Mae Nam är bra. Lugnare och mer laid back stämning på den stranden.

Jag gillar Phangan bättre än Tao. Mest för att det känns mer genuint. Thong Nai Pan i norr är fin. Tao har dock den fördelen att vattnet är klarare och det går att snorkla på nära håll.
Av Bibby
11 jan. 2016 18:36
ChiangMai, där finns allt du efterfrågar.
Av Thle
24 maj 2016 18:49
Citerat från Bibby:
ChiangMai, där finns allt du efterfrågar.
Jag och min familj ska upp till Chiangmai o Chiangrai i vinter en vecka innan vi beger oss ner mot sol o bad. Vad får vi inte missa?
Av Bibby
24 maj 2016 18:56
Citerat från Thle:
Citerat från Bibby:

ChiangMai, där finns allt du efterfrågar.

Jag och min familj ska upp till Chiangmai o Chiangrai i vinter en vecka innan vi beger oss ner mot sol o bad. Vad får vi inte missa?
Ingen aning,, varit där två gången men gillar det inte alls. Allt för tråkigt men är en massa pensionärer som bor där också.
26 maj 2016 11:47
Hej, bägge alternativen är jättebra och kloka !
Jag skulle personligen valt Bkk-Tao-Phangan-Samui.
Jag gillar Tao och Phangan mest, men bägge är olika förståss.
Tao är vackert, mysigt och riktigt bra snorkling medans Phangan har mer aktiviteter i naturen och är lite större. Jag vet flera hotell men kika på någon bokningssida och se ifall ni hittar något av intresse själva.
Jag vet två bra hotell i Thongsala som jag bott på på Phangan, " Da Kanda " och " Lime n Soda ". Ifall de finns kvar vet jag inte men det tror jag.
På östra Phangan finns " Salad Hut Resort " som jag har för mig det heter som är poppis och bra.
På Tao kryllar det med av prisvärda hotell i den prisklassen. Dusit Buncha Resort, Regal Resort, AC2 Resort , Sensi Paradise osv.
26 sep. 2016 21:03
Vad blev det för val? Vi är själva ett par som väljer mellan koh-samui med mera eller koh-chang för en 14-16 dagars resa. Vi har inga tidigare erfarenheter annat än Bangkok i Thailand. Berätta gärna vad och varför ni valde resmålet
Av Atjima
14 nov. 2016 14:49
- Koh Chang- Koh Kood. Eventuellt lämnar vi bort någon av pytte-öarna ifall programmet blir för packat."
kan återkomma i februari då kan jag berätta hur det var... har varit själv på koh Samui, tao pangnan. Nu ska jag till koh chang kood och mak o ev wai...