Hur resa inrikes Borneo-Perhentian?

Av Oleole
25 jan. 2009 17:26
Visningar: 1240
Vi har tänkt resa KL- Borneo-Perhentian. Mellan KL-Borneo flyger vi med AirAsia men vet inte riktigt hur vi ska ta oss Borneo-Perhentian (har inte hittat att AirAsia flyger den sträckan). Vi hade vart jätte tacksamma på tips om hur vi på bästa sätt tar oss den sträckan.

Har även en fråga ang. Borneo, hur länge bör man stanna för att få ut hyfsat mycket av det? Vill se djur, vandra i djungel och kanske ta en flodtur. Räcker tre intensiva dagar?

//Olof
26 jan. 2009 10:03
Hei

Dersom du skal til Perhentian så er det nok lettest å fly til Kota Bahru. Men jeg er ikke sikker på om du kan fly der direkte fra Borneo så du må kanskje innom KL på veien.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Jesperw
26 jan. 2009 10:14
Citerat från oleole:

Har även en fråga ang. Borneo, hur länge bör man stanna för att få ut hyfsat mycket av det? Vill se djur, vandra i djungel och kanske ta en flodtur. Räcker tre intensiva dagar?

//Olof
Tre dagar (2 nätter?) är i kortaste laget. Personligen skulle jag lägga minst 4 nätter för att få till det på ett vettigt sätt.
Av Oleole
27 jan. 2009 22:47
Tack för svaren. Synd att det inte går några direktflyg.... blir mycket restid.
Blir nog att titta över möjlighet att utöka resans längd för att få in fler dagar på Borneo+restid. Vart är bästa stället att flyga till på Borneo, finns ju ett antal ställen som tex AirAsia flyger till?
Om ni har erfarehet av dels KL, dels Singapore, vart rekommenrar ni att i första hand besöka? Kanske blir så att vi flyger till Singapore istället då flygbiljetten verkar vara ganska mycket billigare dit, då vi ska åka iaf.

//Olof
Av Joakimn
28 jan. 2009 08:26
Tre dagar.. hahahahahahahahahah.för du skojjar eller..

Vi var två familjer som möttes upp i kuta kinnabalu, ena familjen flög in från Singapure o vi från Kl. priserna var "desamma"jan-08.
Sen ställer du frågan hur lång tid Borneo..Vilken det av Borneo vill ni till?/Malaysia,Sabha eller Indonesiska sidan eller??
Ön är stor..Turiststråket tar effektivt 2veckor på Malaysiska sidan,men det går att göra en "snabbis på 7 dagar.
men då blir det ingen Dykning ingen klättring ingen Rafting..ect. Vi var där i en månad o såg bara hälften av vad vi ville se.
Övriga frågor har du svar på eller..
Typ enda vägen är från Kuala Besut med båt, 35-40 min till Perhentian. (har själv aldrig åkt dit men läst om det)
Av Oleole
29 jan. 2009 18:41
Vilken del av Borneo.... Ja, det är lite av frågan......... som sagt så har jag inte tänkt stanna så många dagar, jag vill göra en/två dagar i djungeln och titta på djur och spendera en dag på nån flodtur. Har ingen ambition att se hela Borneo utan just det jag frågar om och gärna på ett bra ställe som är hyfsat lättillgängligt från en flygplats. Ska inte klättra, dyka eller nåt annat. Vad jag är ute efter är vart man ska flyga för att kunna få ut max under den begränsade tid jag har. Spelar ingen roll om jag befinner mig Malaysia, Sabha eller Indonesien.

Har flexibilitet på ett par dagar, så om det finns möjlighet att utnyttja vistelsen bättre om jag stannar några extra dagar så kan jag tänka mig det.

//Olof
Av Caab
3 feb. 2009 00:39
Vi var på Borneo i mars förra året, var både i KK och i sandakan med omnejd. Jag tycker att du ska flyga ner till Sandakan och ta och boka upp en 2-dagars tur på floden Kinabatang. Där fick vi se allt vi ville se, hornbills, näsapor, vilda orangutanger, vilda minielefanter, ormar.. allt utom krokodiler lyckades vi se på dessa 2 dagar. Från Sandakan har man oxå nära till Sepilok rehabiliteringscentrat för orangutanger, detta dock mycket turistat kul att se aporna så nära men vi blev inte imponerade. Ska oxå sägas att Sandakan är en riktigt tråkig och smutsig stad så där vill man helst inte spendera mer tid än nödvändigt, kan vara läge att boka flygen innan med tanke på att det helt plötsligt är någon typ av semester där nere och alla ska åka samtidigt.

Därefter åkte vi upp till perhentian island, vi åkte via Kuala lumpur och vidare till Kuala Terengganu där det går båtar ut till öarna. Vi körde ett snabbt stopp på Tengha, mycket fin och lugn ö.
Tåg inrikes malaysia/borneo?
Malaysia Oleole, 22 feb. 2009
Updaterad av Legusta för 10 år sedan
4
Som ämnet säger - är det någon som vet något om inrikes tågresor på borneo (Malaysiska delen)? Har funderingar på att åka mellan Kota Kinabalu och Sandakan... ... Msdr: Kan du tänka dig buss? Vi kollade aldrig ens upp tåg då bussarna var billiga och smidiga, tog ca 6 h mellan KK och Sandakan, ...
Borneo
Malaysia Analeina, 18 mars 2019
Updaterad av Erik777 för 11 veckor sedan
19
Nu är det äntligen spikat! Tre veckor månadskiftet augusti/juli spenderas i Malaysia med avslutning på Borneo. Det enda som är bokat hittills är safari på Kinabatang floden (inkl orangutang center i Sepilok) och därefter dykning vid Mabul/Sipadan. Borde vi se nåt mer på Borneo? Berget har vi valt ...
Borde vi bestiga Mt Kinabalu? (eller andra tips om Borneo?)
Malaysia Timoteja, 30 mars 2015
Updaterad av Gunillad för 4 år sedan
23
Jag har sån beslutsångest! Jag och sambon reser till Malaysia i sommar. Vi ska spendera 4 dagar i Singapore, 7 dagar i Sabah/Borneo, 7 dagar Perhentian-öarna, 2 dagar KL. Och nu måste vi snart besluta oss för om vi vill bestiga berget på Borneo, det börjar bli dags att boka. Men jag är så ...
Singapor Malaysia och ev Borneo i September
Malaysia Martinat, 9 dec. 2014
Updaterad av Gunillad för 4 år sedan
6
Jag ock min kille skall i september nästa år resa runt lite i 1 måndag Vi börjar i Singapor och åker hem från Kuala Lumpor Vad får vi inte missa ? Smartaste upplägget ? Vart åker vi för att vi skall få bäst väder ?! Vi vill snorkla sola bada, djungelutflyckt och upplevelser :) ... ...
Förslag resrutt utflykter Borneo december
Malaysia Marwa, 5 feb. 2014
Updaterad av Yessie för 4 år sedan
9
Vi vill gärna ha tips om Borneo. Vi är 2 familjer som har planerat Borneo 2 veckor december/januari Vi är ute efter tips på reserutt, utflykter, stränder, boende? ungdomar 14-21 år som följer med. Vi har bokat flyg till Kuala Lumpur och ska boka inrikesflyg till Borneo, vilken flygplats ...
Thailand, Vietnam eller Borneo?
Malaysia Pimpilon, 28 maj 2010
Updaterad av Msdr för 8 år sedan
7
Jag och min väninna har nu bokat en sju veckors lång resa ner till Asien, där vi börjar med en vecka på Bali och avslutar med fyra dagar i Malaysia/Kuala Lumpur. Allt där emellan är för tillfället öppet. Vår tanke är att vi ska ta oss upp till Singapore, för att sedan resa längs med Malaysias ...

Om Malaysia Asien

Shopping, vita sandstränder, klarblått vatten och en grön natur – det här är en kombination som Malaysia kan erbjuda dig. Hit kan du åka för en avslappnade semester eller ha det som ett intressant stopp på din backpackingresa.

Vackra Malaysia består av öar och många av dem är så kallade paradisöar med kritvita stränder så långt ögat kan nå. Några av de mest välkända och populära öarna är Penang, Langkawi, Pangkor och Borneo, som främst är värt ett besök på grund av sina stora regnskogar. Vill du ha sol är Langkawi och Penang, liksom andra ställen på norra sidan av västra Malackahalvön bra val. På Borneo regnar det desto mer men där kan å andra sidan du få se vilda orangutanger, trädleoparder och elefanter.

Ett stopp i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur är ett måste om du besöker Malaysia. Besök till exempel gallerian Mid Valley Megamall som bland annat innehåller ett tivoli, eller marknaden Jalan Petaling i Chinatown för att fynda. Kuala Lumpur är en billig stad att vistas i, inte minst vad gäller högklassigt boende och kollektivtrafik. Staden är dock mer än moderniteter – här finns också flera historiska avtryck från den brittiska kolonialtiden. Malaysia är ett resmål för dig som vill ha mycket av det goda, oavsett om det innebär naturupplevelser, bad eller storstadspuls.