Hur mycket pengar 2 mån Australien?

Av Kallle
19 maj 2008 08:25
Visningar: 8074
Jag och flickvännen ska ta en 7 veckors semester och åka någonstans. Mest sugna är vi på Australien men vet inte om vi har råd..vår budget ligger på ca 30000kr var..hur mycket pengar går åt för ca 7 veckor i australien hur mycket har ni gjort av med? jag räknar med ca 13000 bara på flyget
Annars känns USA
som ett alternativ för visst räcker pengarna längre då? bara på flygbiljetten sparar man ju typ 8000kr
Av Ellinor
19 maj 2008 09:20
Hejsan,

Australien är en personlig favorit för mej, har både rest och pluggat där. Det är ett fantastiskt land!
När vi backpackade 2005 hade vi ungefär 30 000 per person och klarade oss gott i två månader. Dock hade vi redan betalt flygbiljetterna då så det var fickpengar att leva för där nere. Det är svårt att säga hur mycket ni kommer göra åt, det beror ju så mycket på hur ni vill bo, resa och vad ni skall göra. Vi reste med Greyhound och bodde på hostel men hade då råd att göra det vi ville som att segla i Whitsundays och besöka korallreven i Cairns osv och vi kände nog att vi hade kunnat klara oss på lite mindre också, men vi ville ha det lite gott på semestern. ;-)

USA är ju ganska billigt just nu men det beror också såklart på vad man vill göra och hur man vill bo såklart.
Hoppas ni hittar något alternativ som passar bra!

Mvh
Ellinor
22 maj 2008 14:02
Tänk på: T ex Sydney är lika dyrt (om inte dyrare) än t ex Stockholm om du vill äta schysst. Det finns billiga ställen överallt men kanske inte det klassiska svenska lunchvarianterna varför matkostnader ute kan dra iväg lite.

Alla extragrejor som föreslagna seglingar i Whitsundays etc kan du kolla upp på nätet hemifrån för att beräkna och lägga undan en del.

Vad gäller packning om ni skall bussa och flyga så gäller strikt 20 kg (regler) eller köpa ny väska.

Hostels kan vara jättebilliga ca $15-30/natt men då får man verkligen vad man betalar för. Kolla upp pub-hotell som ofta är prisvärda, lite renare men ibland något dyrare (kan rekommendera Excelsior i Surry Hills som har pub och rockklubb) samt om du vill ha snäppet högre (ca $80-90/natt) Exhibition som även det ligger i Surry Hills.

Allt handlar o vad ni är villiga att ge... Vill ni tjäna pengar på resandet är det nog billigast att köpa en gammal bil och själva köra runt.
22 maj 2008 15:14
Hej,
jag reste runt iaustralien, Nya Zeeland och Fiji 9 veckor för 45 000 för 3 år sedan. Då räckte de pengarna till flyg, boende (vi bodde bara på hostel 3 nätter, resten var lägenhetshotell, jag tipsar gärna om de ställen vi bodde på som var mycket prisvärda!) mat, shopping och greyhound-buss biljetter.

Trevlig resa!

MVH Anna
24 juni 2019 00:40
Hej! Vilka är dem ställen du som är prisvärda som du kan tipsa om? :D