Hur är det'?

28 jan. 2012 15:19
Visningar: 1169
Jag och några vänner har planerat att åka ner till Tunisien, Hammamet under höstlovet (v44) Tänkte höra hur det är där nere den årstiden. Vädret? Uteliv? Shopping? Lite allt möjligt. Berätta allt ni har att komma med :)
Av Mahlea
15 feb. 2012 11:36
Hej!

Vädret är soligt och dagstemperaturen ligger oftast strax över 20 grader i slutet av oktober /början av november. Behövs dock en tunnare jacka/ kofta om kvällarna. Vattnet är badbart, runt 20 grader. På hösten börjar också regnen att komma, som kan vara i flera dagar. Men jag skulle vilja säga att man har otur om man lyckas pricka in en vecka och det regnar så mycket!
Eftersom högsäsong är slut är det inte så mycket ös på klubbarna. Det finns många bra klubbar i Hammamet, men det är inte så många gäster där denna tiden på året.
Angående shoppingen så finns det dels prutmarknaden (Medinan) där man främst hittar billiga plagiat och traditionella tunisiska saker, såsom keramik och mattor. Finns även köpcentrum, med lite mer västerlänska kläder och med fasta priser.

Jag älskar Tunisien och lovar att ni kommer ha kul där! Mitt tips är att, om ni har möjlighet, ta er ner i september istället. Det är fortfarande högsäsong då, men respriserna är betydligt mycket lägre än under sommaren.
Sen tycker jag personligen bättre om staden Sousse än Hammamet. Hammamet är främst uppbyggt för turistproduktion, medan Sousse är en genuin tunisisk stad, men som ändå har ett stort utbud av nattklubbar, barer etc. Och är större än Hammamet!

MVH
Annie