Hundvänliga hotell i Alanya?

Av Mallju
2 maj 2013 10:51
Visningar: 1153
Någon som vet hotell i Alanya där hund är tillåtet?
Av Hille2
2 maj 2013 16:12
Ingen aning. Men tänk på att det kan bli problem att ta med sig hunden hem om du tar med den till Turkiet.
Av Mallju
3 maj 2013 10:21
Har man blodprov på sitt rabiestest och eupass så är det inga problem.
Av Babbo
3 maj 2013 11:24
Hej Mallju,

Visst skulle det vara roligt att ta med sig vovven på semester till Medelhavet :-). Men det är inte bara rabies som är ett problem. Det största problemet är nog sandmyggan som ger Leishmanios. Uppemot 30% av alla hundar i Medelhavsländerns är drabbade. Läs på lite om vad det innebär innan du bestämmer dig.
http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Hund/Infektionssjukdomar/Leishmanios/.
Sandmyggan är aktiv från solnedgång till soluppgång. Hunden ska helst vistas inomhus då. Myggan är mycket liten, så myggnät fungerar inte alltid. Fästinghalsband OCH fästingdroppar är ett måste. Det har precis kommit ut ett vaccin, som tas i tre injektioner. Det ger en 60-70% säkerhet (tror man, som sagt det är helt nytt)
Vaccination mot Leptospiros är också att rekommendera.
http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Hund/Infektionssjukdomar/Leptospiros/Vaccination-mot-leptospiros-/

Vi står också i valet och kvalet om vi ska våga ta med hunden, på en långresa, till Mallorca men det lutar mer och mer åt att vi inte gör det.
Av Mallju
3 maj 2013 19:26
Hon är vaccinerad mot lepto också. Då ja har planerat att åka med henne förut. Jag ska ju stanna en längre tid.. Men funderar på att ta med henne i september istället, då det är mer insekter nu på sommaren tänkte jag. och det blir för varmt för henne att vara ute på dagarna så måste rasta henne morgon och kväll-
Av Celik
18 juni 2013 16:56
Har hört att både Karat hotel och Kleopatra Ikiz hotel välkomnar husdjur, dock är jag inte helt säker eftersom jag inte själv haft hund med mig :-) men det kanske du kan kolla upp?