Hotfull hotellgranne

2 juni 2019 00:08
Visningar: 234
Hej

Sökte mig hit för lite råd och tips. Vi är två familjer som rest till härliga Grand Kanaria. Har det superbra och varit nöjda ända tills ikväll. Med i sällskapet har vi vår lilla ettåring, som brukligt somnar vid 19-20 tiden på kvällen. Vi brukar spendera kvällarna på markterassen som vetter ut mot en gemensam liten gräsplätt och terasserna är anlagda med stenplattor. Varje kväll runt 21-22 så slumrar de sista all-inclusive gästerna in till sina rum och visst låter det både från glada barn och föräldrar som är nöjda, allt gott än så länge.

Ikväll vid 21.30 så kom det två små söta flickor springandes och de leker jage ute på den lilla gräsplätt som finns. Dom leker och leker och skriket blir högre och högre. Till slut när de springer med sina flip flops precis utanför vår uteplats på stengolvet så schyysar vi dom, i all välmening och inga onda blickar. Vår son 9- år sitter med oss och ler mot flickorna som fnissar. Sen springer de in till sig, två uteplatser bort.

Då, händer det. Någon börjar skrika åt vårt håll och vi förstår först inte vad som pågår. Då är det flickornas pappa som står och skriker åt oss, på engelska, att klockan är bara 21.30, och ingen säger åt hans barn att var tysta!!!

Vi förstår då att det blivit ett missförstånd och går bort till pappan och skall förklara att allt vi gjort var att schyssa åt flickorna och att vi har en ettåring som ligger och sover. Mannen ifråga blir då så aggressiv att han ställer sig och skriker ”FUCK YOU” sen en harang på tyska och vidare ”go home you fucking Swedish” han är alltså helt galen och vi blir på riktigt rädda. Går tillbaka till vår terass och han kommer efter. Svär och gormar och stämningen är otroligt hotfull. Vår son på 9- år blir livrädd och vi bestämmer oss för att gå in till vårt och stänga om oss.

Uppenbarligen mår denna person inte bra och behöver ta itu med sin aggression. Men till saken hör att vi vill absolut inte bo kvar jämte denna galna människa. Vad kan vi göra?

Vi gick bort och talade med receptionen och berättade vad som hänt men där fick vi till svar att vi skulle ringa till receptionen om han gör något mer.

Våra barn är rädda och ärligt talat även vi vuxna, man är inte van med att möta en sådan aggressiv människa. Vi har 4 dagar kvar på semestern men skall vi behöva bo kvar jämte denna galna aggressiva människa?

Vad ska man säga eller kräva av Ving, som i detta fall är researrangör?

Vänligen en rädd svensk på Grand Kanaria
2 juni 2019 15:14
Ving/Thomas Cook är bara arrangör. Utan att veta upplägget så kanske det är bättre att ta det med hotellet och inte arrangören.
2 juni 2019 15:54
Hej,

Ja, det har du absolut rätt i. Vi har försökt att tala med hotellet och de är väldigt måna om att hjälpa oss. Dessvärre finns det nog inte mycket att göra. Hotellmanagern har talat med den aggressiva pappan vid 2 tillfällen. Pappan cirkulerar nu utanför vårt rum och när vår son var ensam på terassen gick pappan förbi och gjorde narr av situationen, grät som en bebis och gnuggade sina ögon. Så det är uppenbart att personen i fråga inte är vid sitt sinnes fulla bruk. Känns väldigt obehagligt allting men antar att man får vara på sin vakt och inte låta våra barn ta mer skada av detta. Man vet inte vad mannen är kapabel till...
2 juni 2019 23:19
Utan att vara för generaliserande är det nog störst sannolikhet - om han är britt som sagt - att han konstant är småpackad.