Hotellbokning onliine

Av Mummel
8 juli 2012 13:19
Visningar: 808
Studerar hotellbokningsdjungeln o konstaterar att Agoda väljer att gömma villkoren (hittar dem bara under "frågor och svar") jämfört med Booking.com som är jättetydliga. Agodas lägre priser innehåller oftast inte skatter etc och belastar dessutom kreditkortet när bokningen är bekräftad = förskottsbetalning!

Bokning via Booking.com är just en bekräftad reservation, priserna visar alltid skatter etc och betalning sker direkt till hotellet. Booking har dessutom bättre avbokningsvillkor, oftast bara någon dag eller två före ankomst!
Av Mirreli - Reseguiden.se
9 juli 2012 16:29
Hej, Mireille heter jag och är ansvarig för hotelltjänsten på Reseguiden. Om du söker hotell hos oss på http://www.reseguiden.se/hotell så skall alltid alla obligatoriska avgifter vara inkluderade i totalpriset. Ser du eller någon annan något anmärkningsvärt så är vi givetvis så tacksamma om ni meddelar oss.

Angående Agodas och Booking så betalar man ibland direkt till hotellet vid bokningstillfället och i andra fall så reserveras kostnaden på kortet eller så betalar man väl på plats. Kan även vara på plats att nämna att båda dessa bolag ägs av börsnoterade Priceline.

Villkor Agoda: http://www.agoda.se/info/agoda_termsofuse.html?asq=%2bgjATXCOYWsyt2fxmtYmSM9ssPMWx4G%2f9wRRoLH4Rsk%3d

Villkor Booking:http://www.booking.com/general.en-gb.html?label=gog235jc;sid=21bfb9882f58816f9f2f6cb55d9a4657;dcid=1;tmpl=docs/terms-and-conditions

Jag håller med dig om att det är en djungel när man skall boka och vår ambition är att i framtiden lyfta fram fördelarna med de företag som tillhandahåller god service till sina kunder.
10 juli 2012 11:48
Jag har använt mej av booking.com flera gånger både i Sverige och Europa. Vi har alltid betalat det som är angivet vid bokningstillfället. Och alla gånger har pengarna dragits först på hotellet.
Jag har nu en resa framför mej till Florida i Augusti(även här bokat via booking ) och där har man på två av hotellen vi bokat tagit betalt för första natten direkt vid bokning. Men det stod klart och tydligt angivet att det var så.
Sen har vi ett annat dilemma med hotell som förbokar beloppet plus några procent redan i förväg.
Vi råkade ut för det med Connect Hotel Arlanda. En summa reserverades på mitt konto plus att det aktuella kostnaden drogs på kontot. Jag fick inte "tillbaka " mina pengar på kontot förrän min bank gick in och tog bort spärren efter en vecka. Irriterande att dom kan låsa upp pengar så. Det vill man verkligen inte när man är ute och reser och vill ha koll på pengarna.
Jag har hört flera som råkat ut för detta.