Hotellbetalning

Av Ewis
8 okt. 2012 20:21
Visningar: 930
Om man bokar via Scandic får man bokningsbekräftelsen i danska kronor. Hur sjutton omvandlar man summan till SEK?
8 okt. 2012 20:24
Finns flera alternativ men du kan gå in på Forex sida och omvandlar från danska till svenska. Då får du en hum om vad det blir.
Av Ewis
8 okt. 2012 20:45
Ok. Då måste det bli att man Köper DKK? Känner mig helt trög :) Försöker hitta bästa priset på The Reef och färja Göteborg -Frederikshavn. Verkar inte finnas något sätt att komma lite billigare undan. Bokar man via Stena får man väl inga Scandic-poäng?
8 okt. 2012 21:44
Citerat från ewis:
Bokar man via Stena får man väl inga Scandic-poäng?
Visar du ditt Scandickort vid ankomst så kan jag inte annat tro än att de registrerar dina Scandicpoäng precis som vanligt.
8 okt. 2012 23:34
Citerat från ewis:
Om man bokar via Scandic får man bokningsbekräftelsen i danska kronor. Hur sjutton omvandlar man summan till SEK?
Vet inte om Du ska betala hotellet på plats, i.s.f. kan ju kursen ändras över tiden.

Idag står i alla fall den danska kronan i 1,15 (Du betalar 1,15 svenska för en dansk).
Betalar Du med kort så kan det tillkomma ett valutapåslag på upp till 1,5% (kanske mer på riktigt dåliga kort, ingen alls på bra kort).

Hotellpriser kan Du ju jämföra på olika hotellbokningssidor eller t.o.m. hätr på RG ("HOTELL" i menyn).

Bonuskort hanteras lite olika, vi använder Choice Hotels för det mesta och där är det aldrig problem med bonus oavsett hur man bokat, många andra ger inte poäng om man bokat via bokningssida. Scandic vet jag inte hur de gör men jag gissar att man får poäng.

(Det hade ju varit underbart om man fick 8650 DKK för 100 SEK ;-)
9 okt. 2012 04:26
Bokar du via "tredje part" men betalar på plats lär du garanterat få de poäng du har rätt till. betalar du även via tredje part är det ett känsligare läge där du inte BÖR få poäng - vissa menar SKALL - eftersom dina "kronor" omvandlas till poäng och du därför kan - om du är så lagd - räkna ut diffen mellan vad du betalat och vad "tredje part" betalar för tjänsten.

"Tredje parts" påslag avslöjas alltså vilket kan innebära ett avtalsbrott.

Flygbolags lojalitetsprogram är annars ofta annorlunda eftersom du får ett fastlaget antal poäng PER NATT hos anslutna kedjor.
Av Ewis
9 okt. 2012 09:23
Äsch egentligen vad spelar dessa poäng för roll. Men eftersom vi sällan bor på hotell skulle det vara kul att någon gång komma upp i en fri natt :)
Kanske är bäst att boka via Stena så man inte får en obehaglig överraskning när man ska betala rummet när vi checkar ut (diverse påslag och kortavgifter).
9 okt. 2012 10:37
Ewis - Jag kollade prisskillnaderna och måste säga att det var inte lite det skiljer i pris att boka direkt på scandic.se och via Stena!! 500 spänn PER NATT!

Den hotellkedja jag brukar nyttja garanterar alltid lägsta pris (för direktbokning) - och det trodde jag gällde även Scandic, men tydligen inte.

Läser man på deras sida så får man inte poäng för nätter bokade via tredje part så det hade ni rätt i.
https://www.scandichotels.se/sv/Stamgastprogram/Bestammelser-och-villkor/

Men å andra sidan, bor ni sällan på hotell så lär ni ändå inte hinna få ihop poäng till en frinatt innan de förfaller (tror det är 3 år?) så då spelar dessa poäng inte så stor roll precis som du skriver. Om man inte tycker 500 spänn är värt att köpa poängen för :)

Som Robbowan skriver - släng fram Eurobonus om ni har det så får ni några poäng - alltid något :)
10 okt. 2012 05:50
Precis... Ska ni resa runt eller stanna länge på en plats och arrangera boendet med betalning på plats kan det lösa sig att vara med i ett loyalitetsprogram...

Carlson-Rezidor erbjuder t ex Radisson Blu, radisson, Park Inn, Park Plaza (samt TGI Fridays) för poängsamling och rabatter på mat.

Starwood har t ex Sheraton, Four points, Westin och W.

Accor Sofitel, Novotel, Ibis och Formula 1

Medan Hyatt-gruppen samt Marriot också har ett flertal alternativ.

Orkar man planera kan det löna sig. Har själv Carlson-Rezidors och Best Westerns då de kompletterar varandra ganska bra med t ex många BW i Spanien (där CR bara har två hotell) medan t ex CRs Radisson Blu och Park Inn har lite roligare (och modernare) alternativ i t ex övriga Europa.
Av Ewis
10 okt. 2012 07:38
Tack för era svar. Vi ska stanna tre nätter på Scandic The Reef i Frederikshavn. Det är ju inget billigt hotell så jag försöker hitta bästa pris.
Men säkrast är nog att boka via Stena Line och betala i förväg, känns säkrare då man inte vet hur mycket påslag det blir på Visakortet vid betalning i Danmark. (1,5% via banken men andra påslag vet man ju inte om det dyker upp).
Eftersom vi är med i Scandics stamgästprogram får vi 20% rabatt på boendet men det blir väl 1000 kr billigare (vad jag har kunnat komma fram till) att boka via Stena Line för då blir färjan mycket billigare än om man köper färja och hotell var för sig.