Hotell på Sri Lanka?

Av Xit
11 jan. 2011 09:44
Visningar: 1662
Hej!

Jag och min sambo planerar att åka till Sri Lanka i början på mars. Vi ska vara där i ca 3 veckor och vi hade tänkt att bara boka flyg för att sedan hitta något hotell där på plats. Vi är ute efter sol, bad, fina stränder och billig shopping. Är Bentota ett bra ställe? Eller finns det något annat som rekomenderas? Sen undrar vi vad ett medelklassigt hotell, helst med pool och med/eller nära till strand kan tänkas kosta per natt?

Tack på förhand!

X-it
Av Pmp
14 jan. 2011 12:02
Hej ! kom hem från Bentota i förrgår. En liten stad som jag än så länge tycker är oförstörd. Boendet är rätt dyrt om det ligger vid havet. Finns ett par hotell som ligger vid havet ca 5 km söder om Bentota som har rätt bra pris och med pool. Bodde ett par nätter på Emerald Bay hotel, jättetrevligt. medelklasshotell med bra pris. Kan bokas på SriLanka.com. TukTuk:arna står utanför och väntar ca 200 Rup (14 kr) in till Bentota. Det ligger ett hotell nästan bredvid som , hm, kommer inte ihåg vad det heter just men ngt med Okley el liknande , verkar ochså vara ett trivsamt litet hotell med pool.

I övrigt så rekomenderas att åka runt en del även om det tar tid bla Blåvalsafari från södra Sri Lanka (dagstur). Vi hyrde en liten buss med chaufför och guide (Anandan). En kanonguide som vi lärde känna rätt bra. Vi gjorde en 3 dagars tur, med rafting, teplantager (fantastiskt vacker), Nuwaera Eliya (här kan man köpa märkeskläder på ett torg för en bråkdel av hemm . Köpte tex North Face goretex jacka (orginal) för 350 kr), Adam´s Peak (en topp på 2230m som pilgrimmer besöker 3 ggr per år, 5400 trappsteg. start ca 02.30 och med soluppgång vid 06.00 tiden. Här finns en del billiga hotell. Går även att åka hit på egen hand). Vi åkte sen vidare till Nationalparken Yala. Chansen att se Leopard här är normalt ca 80%, men i och med tidiare regn så visade sig inte Leoparden för oss, även om vi mötte endel andra somsett Leoprad. I övrigt var det elefanter, påfåglar, krokodiler och en del andra djur, MEN reko´menderas inte om det fortfarande är blött när ni ska åka. Åkte tillbaks via Merissa (hippaste Beachen), Galle (intressent), Unawatuna (ok), Hukaduwa (mycke turister). Man kan åka tåget ut med kusten eller till Colombo för en 10 kr, boka sittplats (2:a klass) !
Vi hann inte med men stden Kandy rekommenderas, tydligen fantastisk.

i övrigt så hyrde vi surfbrädor i Bentota, åkte upp på Bentotafloden med krokodiler mm mm ca 70 kr / pers hyra en förare med båt

För en dags valsafari betalade vi ca 400 kr. För 3 dagarsturen betalade vi ca 1650 kr )per persinkl fr och midd, boende , transport, inträden, rafting, bra guide mm mm mm

Jag köpte Lonely Planet innan. Gör att köpa på nätet för ca 150 - 180 kr. I handeln ca 260 kr. Har står det mesta.

Man räknar med en turistökning på ca 500% de närmsta 5 åren, så, det är nu man ska åka.

Micke