Hotell i Orlando???

17 dec. 2014 12:54
Har inte bott på dessa men på ett par olika Choice-hotell i Kissimmee och de var klart okej för priset.

Ska ni besöka några perker? Det kan ju vara bra att bo nära i.s.f. även om det inte tar några längre stunder att köra i princip var man än bor. Gångavstånd kan ju så klart vara skönt.

Ser absolut ingen anledning att undvika Kissimmee, vi bor oftast där och det fungerar utmärkt.

För lat för att kolla var alla dessa hotell ligger men generellt så är det ovanligt att kunna bo med så mycket affärer och restauranger omkring sig, i regel några stycken sen får man ta bilen, hittar man motsatsen så är det en bonus. Orlando är inte storstadskänsla, det är utspritt och stora avstånd med mycket stora vägar som skär kors och tvärs.

Senast besökte vi t.ex. Universal och valde att bo på ett lägenhetshotell som låg ca. 20 minuters promenad från entrén och med några affärer och ett par restauranger intill, Extended Stay America http://www.extendedstayamerica.com/hotels/fl/orlando/universal-studios-vineland-rd ska ni till Universal är det området utmärkt annars International Drive, Kissimmee o.s.v egentligen tycker jag att läget (vad som finns runtomkring) är viktigare än området tycker jag.
17 dec. 2014 13:00
Ok bra att veta. Flesta hotellen jag tittat på ligger i området Lake Buena Vista. Vi ska besöka Magik Kingdom, Universal, Seaworld innan vi drar till Busch Garden.

Choice har ca 30 hotell utspridda i alla områden men läst att Kissimee är lite nedgånget och inte att rekommendera. Men eftersom vi ska till 3 ställen som ligger en bit från varandra så kanske Buena Vista området blir bra. Där finns dom finaste (läs dyraste) :) hotellen i kedjan. :)
17 dec. 2014 13:09
Citerat från Esa_finnen:
Ok bra att veta. Flesta hotellen jag tittat på ligger i området Lake Buena Vista. Vi ska besöka Magik Kingdom, Universal, Seaworld innan vi drar till Busch Garden.
Då ska ni på alla håll kan man säga :-) Jag tycker egentligen inte det spelar någon större roll. Som sagt kan det vara bra med gångavstånd till någon av parkerna men annars når man alla dessa inom en 20-25 minuter oavsett var man bor.
Tycker att ni ska välja främst efter er smak av hotell och just som jag sa vad som finns i närheten om det spelar er någon roll, vi går ju t.ex. gärna själv ut en sväng från hotellet på kvällskvisten och då är det ju en fördel om det finns någonting att se, eller om man kommer på att man glömt handla något så slipper man ta bilen och ge sig iväg om det finns i alla fall något snabbköp på gångavstånd.
6 feb. 2015 03:51
Esa,

Min reckommendation är något av de två hotellen i Lake Buena Vista. Ni är inte på direkt gångavstånd till Downtown Disney men det tar bara några minuter att köra dit ned. Där har ni ett bra urval av restauranger, barer, affärer och andra nöjen. Tyvärr pågår det en del ombyggnation just nu men det stör inte så mycket. Vi var där under julen och senast förra veckan.

Mitt andra alternative skulle då vara Comfort Inn (7495 Canada Ave). Läget är bra men igen en bit att gå fram till International Drive. Skall ni sedan hitta ett bra urval av restauranger så är det bara 5 minuter söderut på ID, ner till Orlando Pointe och lite norrut. Där finns ett stort urval av “mat och dryck”.

De andra alternativen du visade är ju inte helt fel heller men jag tror att ni blir mest nöjda med ett av ovan reckommendationer.

Helt riktigt att Kissimmee har varit nedkört och fått dåligt ryckte (iaf här i Florida). Staden Kissimmee har försökt köra stora driver för att lyfta upp anseendet men det är fortfarande bara en lång gata utan karaktär eller intressanta platser.

Choice är en bra kedja, jag var en Wynham franchisee när jag var aktiv inom hotell branchen. Choice var vår värsta konkurrent…..

Gunnar, St. Augustine, FL
6 feb. 2015 12:40
Bor bara på Choice tack vare att min fru jobbar på den kedjan. Bokat upp 5 nätter i Buena Vista, 3 nätter i CB, 3 nätter i FM och 8 nätter i Miami. Betalar 9000 kr för allt. :) Kunde komma under 4000 kr men man vill ju bo lite bättre än medel. :):):) Tack för all er hjälp, den har varit ovärdererlig. Köper nog alla biljetter på OTC också. :) Men dom låg idag 14 dollar högre än gatepriset på Universal så vi får väl se. Lite väl mycket över tycker jag.