Hotell i Dubai

23 mars 2010 19:23
Visningar: 1116
Jag mellanlandar i Dubai och ska stanna en natt (har ett dygn där). Vill gärna bo på ett femstjärnigt hotell vid en strand, men inte för långt från centrum. Det finns ju en hel del att välja på... Någonn som har nåt tips? Vilken strand är att föredra?
Av Zahide
24 mars 2010 17:50
Kom hem från en veckas semester i Dubai för 2½ vecka sedan. Vi var både till Al Mamzaar beach och Jumeirah beach. Båda stränderna tar en liten inträdesavgift, om jag inte minns fel var det 5 AED / person. Personligen tyckte jag bättre om Al Mamzaar för den var renare och hade stora fina parker och den hade sex olika stränder att välja mellan. Visserligen upplevde jag att det blåste mera på Al Mamzaar men vi tog lä bakom en pir för att slippa sanden som yrde omkring. PÅ Al Mamzaar var det mest araber.
På Jumeirah stranden var det väldigt mycket snäckor, sjöstjärnor och maneter. Lite skräp i vattnet kunde man också se, inte så det störde en direkt, men ändå. På Jumeirah beach var det mest utlänningar.
Toaletter och omklädningsrum var inte så fräscha på nån av de båda stränderna.
Tror det ska finnas en strand som heter Jumeirah Public beach också som inte tar inträde. Vet inte om det finns toaletter och omklädningsrum på den stranden.
Men om du bor på ett strandhotell så behöver du ju inte åka till någon av de här stränderna.
17 apr. 2010 00:58
Ett alternativ är att bo på Hilton Dubai Creek och använda deras 'shuttle' buss till Hilton Jumeirah Beach. Hilton Creek ligger reativt nära flygplatsen, ca 20 AHD. Mkt annat ligger nära. Åk taxi det är lätt, säkert och nog det enda som är billigt i Dubai. Var i Dubai 1 vecka i slutet av januari i år. Enkelt med drektflyget från Salalah i Oman där vi njöt i 3 månader av sol och bad. Har Du tid se ljusspelet vid vattenfontänen som börjar kl 18 (återkommer var 20:e min därefter) framför Biurj Khalifa världens högsta byggnad.
Av Veiken
17 apr. 2010 23:37
Sonen var i Dubai i november. Dom bodde några nätter på Atlantis, längst ut på Palmen, Kolla på youtube, där finns en del att ´titta på.