Hotell

Av Annaer
23 feb. 2017 03:20
Visningar: 142
Vi landar ca kl 19 på lax & ska hämta ut vår bil. Vi ska stanna 2 nätter för att få vila efter flyget innan vi åker vidare till sd. Har ni ngr bra tips på hotell i typ manhattan/hermosa beach. Behöver inte vara där. Kriteriet är nära lax & gärna nära stranden eller att det finns utomhuspool. Med nära lax menar jag inte på lax men inte allrför långt att köra så ex hollywood & santa monoca går bort. Budget ca 1000kr/natt. Har ni ngr rips?

Mvh Anna
Av Birgere
23 feb. 2017 09:21
Själva brukar vi boka flygplatshotell för att slippa ta ut bilen efter en lång tröttsam resa sedan drar vi iväg jättetidigt dan därpå.
Vid LAX har vi bott på Sheraton, Embassy Suites o Marriott som vi bokat billigt via hotwire.
23 feb. 2017 09:53
Citerat från Annaer:
Vi landar ca kl 19 på lax & ska hämta ut vår bil. Vi ska stanna 2 nätter för att få vila efter flyget innan vi åker vidare till sd. Har ni ngr bra tips på hotell i typ manhattan/hermosa beach. Behöver inte vara där. Kriteriet är nära lax & gärna nära stranden eller att det finns utomhuspool. Med nära lax menar jag inte på lax men inte allrför långt att köra så ex hollywood & santa monoca går bort. Budget ca 1000kr/natt. Har ni ngr rips?

Mvh Anna
Det går inte att ge tips om hotell inom en viss budget om man inte vet när det gäller.

Har du tittat på en karta ? ;-) Santa Monica är inte längre bort..... Däremot på "fel" håll.

Vi kör alltid vidare på kvällen när vi landat, då är man på väg och slipper lägga tid på flygplatsen.

Ska ni mot San Diego så kan ni titta på Seal Beach, (vi bodde inte där utan stannade bara för fika på väg mot SD) men det ser väldigt mysigt och trevligt ut, Long Beach körde vi bara igenom men även där skulle jag gärna spendera några dagar. Skulle nog hellre bo där än t.ex. i Santa Monica.
Det är ungefär 15 minuter längre att köra vilket inte spelar den minsta roll, 15 eller 30 minuter...... Ni lär ju iallafall komma iväg vid niotiden, på kvällen är trafiken betydligt glesare än mitt på dagen.
Av Birgere
23 feb. 2017 11:00
Drowsy driving (köra när man är trött) har ju väldigt stora likheter med att köra på fyllan.
Själv avstår jag från att riskera mitt o min familjs liv efter att ha varit vaken kanske ett dygn o sedan köra.
Undersökningar har ju gjorts där man kommit fram till att man efter ha varit vaken i 18h har ett tillstånd som motsvarar 0,5 promille alkohol och efter 24h 1 promille. Visst kan man motverka detta genom att sova ut ordentligt på planet men det vet man ju inte hur det blev med det innan man landade. kl 21 i LA är ju kl 6 svensk tid så att man varit igång i 24h är ju ganska troligt.
23 feb. 2017 14:50
Vi har ju stött och blött våra filosofier angående detta tidigare, det är så klart mycket olika från person till person men själv har jag aldrig känt så , man sover några timmar på planet och när man kommer fram är man så igång så det har aldrig känts som ett problem att köra 30-60 minuter (jo förresten en gång var det segt att köra en timme efter att flyget blivit omdirigerat och försenat 5 timmar, landade då efter midnatt men å andra sidan i det läget kör man dess försiktigare och med lite trafik, kanske man skulle ombokat hotell och hyrbil i det läget men det känner man knappast för att börja strula med heller).
Det är däremot kvällarna de följande två tre dagarna som det slår till med trötthet ganska tidigt på kvällarna, då är jag tveksam till att köra bil efter nio.
Personligen ser jag betydligt större problem med de som lägger upp Roadtrips med dagsetapper med 10 timmars körning,
Av Birgere
23 feb. 2017 15:33
...men det är väl just det som är det farliga... väldigt många tycker dom är helt kördugliga efter en halv flaska vin och hänvisar till att dom minsann tål alkohol bättre än andra. Visst är sannolikheten att man råkar illa ut väldigt liten men om vi lägger oss i spannet motsvarande 0,5-1 promille så är risken 13ggr så stor att råka ut för en olycka om du varit vaken 18-24h.
Lägger man till mörker, ovan med bilen, ovan med trafiken, inte riktigt vet var man ska och kanske allmänt uppstressad så blir oddsen sämre.
24 feb. 2017 01:22
Jag hoppas och tror att folk har självkännedom och vet sina begränsningar, annars borde de nog inte köra alls.

Det blir nog inte mycket kört om man bara ska göra det när man är absolut utvilad och pigg, lugn och harmonisk, skärpan på topp, i bra väder och ljus, helst utan annan trafik, absolut inte efter en måltid, några timmar i värmen på stranden, en dag på ett köpcentra eller nöjespark, för tidigt eller för sent, ja förbudslistan blir lång.
Får väl avvakta denna utopi tills självkörande bilar tagit över helt ;-)

Störst risk för trafikolyckor är det så klart i rusningstrafik (främst e.m. när alla har bråttom hem) och i dåligt väder. Singelolyckor är säkert övereprecenterade vid nattkörning men det stora problemet på kvällar och nätter är främst alkoholen. Dödliga singelolyckor (att folk kör av vägen eller över på fel sida) gissar jag främst sker på landsväg, inte under en halvtimmes körning i stan.

Ja min erfarenhet är som sagt min egen och känner man med sig att man lätt blir trött eller okoncentrerad bakom ratten, är osäker på om det funkar, ska man så klart ta hänsyn till det.....

Det är nog väldigt ovanligt att folk gör så att de tar in på ett flygplatshotell för att inte köra några km. t.ex. hem efter en resa (köerna vid hyrbilsdiskarna tyder på att de flesta är lika oansvariga och galna som jag), skulle aldrig ens fundera på att övernatta vid sturup t.ex.....