Hong Kong är bäst

Av Bibby
28 jan. 2016 22:38
Visningar: 698
Av Birgere
29 jan. 2016 10:46
Det finns ju ett antal företag som ställer samman denna typ av uppgifter.
Euromonitor är ju tex dom som säljer rapporter om vad svenska tycker om strykjärn...
"Irons in Sweden
Convenience continued to be a strong guidance for the demand and product development of irons manufacturers in Sweden during 2015. Swedes tend to regard ironing as a tedious task and manufacturers try to find solutions to making this task more "

Om man återgår till själva resultatet i denna undersökning så vet jag inte riktigt syftet men då det inte finns någon enhetlig standard för hur mätningen ska gå till och vad definitionen av visitors är så kan resultatet eg bara tolkas om man tittar hur varje stad utvecklats från år till år.

Frågan är ju hur man definierar "visitor", jag har sett undersökningar på där man delat upp begreppet i två potter, en som hette visitor och en som hette visitor med övernattning. I vissa "transitstäder" så var den sistnämnda bara 20% av totala visitors.

Ta en stad som NYC som har en j...a massa domestic visitors som inte kommer med i statistiken och denna grej gör ju att lilleputtländer som Hong Kong, Macau, Singapore får helt missvisande siffror i denna typ av statistik. (jag tror NYC, Vegas och Orlando ligger på 50-60 miljoner besökare vardera)

Hade Köpenhamn önskat skicka in pimpade siffror till undersökningen så hade dom ju redovisat 2,5 miljoner visitors (jobbpendlare), 8-10miljoner svenskar som nyttjar Kastrup + ytterligare några miljoner svenskar som åker till eller igenom Köpenhamn varje år. Detta bara "svenska visitors".

Kontentan är väl att listor som denna är helt intetsägande som en ranking men att utvecklingen för varje enskild stad kan ge någon form av indikation om "populariteten" ökar eller minskar.
Av Erik777
2 feb. 2018 06:30
Dagsbesökare från fastlandet, som korsar gränsen, köper sitt mjölkpulver och åker hem igen?
Ullared är Sveriges mest besökta turistmål...