Hjälp- Tips på resrutt

Av Ansun
23 sep. 2011 13:18
Visningar: 671
Vi ska åka till Kroatien1 vecka i Juni nästa sommar. Vi flyger till Split och tänkte ta oss ut till en eller flera öar, men vi är inte helt säkra på om det vi tänkt oss är ett bra upplägg.
Vi reser som sagt var bara 1 vecka och jag är lite rädd för att vi planerar för mycket så att vi inte hinner njuta av vår resa, men det är ju så fint i Kroatien och vi vill ju så gärna hinna se lite :-)

Så här ser våra planer ut på ett ungefär:
Dag 1: Vi landar i Split på eftermiddagen så därför kanske vi måste bo där första natten, vet inte hur färjorna går.
Dag 2-5 : Hvar
Dag 5-7: Trogir

eller

Dag 1-3 Brac-Bol eller någon anan ö
Dag 3-6 Hvar
Dag 6-7 Trogir

Eller har ni andra bra förslag på hur vi ska lägga upp vår resrutt. Finns det någon ö som vi absolut inte bör missa som vi inte tänk på?
Korcula ser vackert ut, men det verkar ta lite för lång tid att ta sig dit på den korta tid vi har. Vi vill ju inte resa bort hela semestern.
Trogir har jag lagt minst 1 natt på slutet eftersom att det är nära flygplatsen och sedan så verkar det sevärt också.

Jag hoppas ni har några bra idér att dela med er av!
Av Annl
24 sep. 2011 09:23
Hej,

Jag har inte varit i Kroatien men jag har planerat långresor vid flera tillfällen och en sak som är säker och som är viktig är att man inte skall ha för mycket olika destinationer med bara någon eller några dagars stopp. Varje förflyttning innebär att ni tappar en massa tid -både vad gäller restid och tid för att packa och checka in m.m.
Man vill ju hinna njuta och softa också på semestern.

Eftersom du bara har en vecka så är mitt tips att fundera på om ni verkligen skall ha så många förflyttningar och så många stopp.

Trevlig resa!