Hjälp oss hitta platser för 5-6 "extra" dagar på östkusten

21 apr. 2019 14:17
Visningar: 278
Nu hoppas jag er experthjälp kan ge oss den info vi söker...... Vi åker till Florida i mitten av dec och är borta 1 månad. Eller, ja, inte hela familjen..... näst äldste sonen flyger hem själv efter 2,5 vecka o den äldste efter 3 veckor. Jag min fru o tvillingarna som är 11 har sedan en veckan bara vi fyra.

Planen är mycket snabbt; Vi landar i Miami och börjar med ett par nätter i West Palm Beach. Sedan blir det Orlando en knapp vecka med parker o.d. Sedan två stopp på västkusten (troligen Clearwater Beach o Naples, inte helt spikat dock).

Vi åker sedan till östkusten och har väl tänkt oss miami beach i 2 eller 3 nätter, 26 - 28/29 dec. Sedan åker näst äldste sonen hem. Vi begränsar Miami beach till det då boendena gräver för djupa hål i budgeten.

Och nu kommer då frågan..... var ska vi fira nyår;-) Efter nyår blir det Key West, så det är inte bortglömt.
Men vi har 5-6 nätter som vi vill vara på östkusten innan det, dvs ca 28/29 dec - 3:e jan. Vad vill vi då? Tjaaaa..... gärna hade vi bott i hus med privat pool, men tror det blir lite knepigt att lösa. Vi vill gärna hålla lite i pengarna och därför bo med möjlighet att laga maten själva och slippa betala för mycket för boendet. Vi tror det är viktigt för oss att ha lite liv och rörelse inom gångavstånd. Det behöver inte vara puls, räcker gott t.ex. med strandpromenad med lite butiker och restauranger. Men, inte ett rent villaområde eller liknande. Sist hyrde vi hus en period i Cape Coral och det var bra, men vi fick lite lappsjuka.
Går det även nå stranden till fots är det ett plus, men mindre viktigt. Viktigare med lite annat att kolla på.

Vi har kollat lite löst på Sunne Isle Beach, Hollywood ( var där i sådana fall), Lauderdale By the Sea, Pompano, Deerfield..... men lyckas inte förstå hur det är på de ställena? Budget? Tja, helst klara oss med 3 tusen per natt ( 3 vuxna + 2 barn). Uppvärms pool är ett måste. Har ni tips på boende är det tacksamt, men i första hand söker jag mer kunskap om hur de olika orterna norr om Miami Beach är.
21 apr. 2019 16:47
Förutom att det är lite kyligare kanske St Augustine och Palm/Space Coast kan vara ett alternativ. En bit bort såklart men har något annat att erbjuda än sydöst. Annars ett hus vid Hollywood Beach. Nyår firas stort i Miami, Key West. Helt ok i St Augustine, Orlando men i övrigt ganska tyst...
Av Birgere
21 apr. 2019 17:39
Varför inte dra upp till Charleston o Savannah, kanske inget villaboende o havsbad men väldigt mysiga städer. St Augustine klipper ni på vägen dit.
21 apr. 2019 17:53
Tack för tips!! St Augustine har jag läst om och det verkar ju vara trevligt! Charleston o Savannah vet jag noll om, får kolla upp:-)
Jag är bara lite tveksam till att åka så långt. Vi kommer till Miami Beach 26/12 som planen ser ut nu. Ena sonen flyger hem 30/12 och näste son tar flyget 3/1. Från Miami. Och efter det tänker vi tillbringa den sista veckan i Key West / Keys. Stort nyårsfirande är inte viktigt alls, utan just att man kan gå ut en sväng på kvällarna och det finns mer än bara villaområde/resorts/hotell.
21 apr. 2019 18:22
Savannah ! Var dit för första gången med hela familjen med ungar 17-32 direkt efter senaste julen, alltså ett år före er och blev mycket glatt överraskad. Hade ett utmärkt BnB boende där de höll på att bygga pool, så den skulle passa er om ni är många. Vi landade i Orlando och efter 5 nätter där körde vi ända till New Orleans men Savannah som bara ligger 4h bort gjorde störst intryck.
21 apr. 2019 18:39
Savannah, Charleston, Hilton Head är alla fantastiska resmål, men 7h bort ifrån Miami och nattfrost samt 5-10 grader dagtid är inte alls ovanligt. En härlig resa kring påsk, däremot
21 apr. 2019 18:56
Ja, de resmålen får nog bli en annan gång. Nu passar det dåligt med hur resan f.ö. ser ut. Vi vill tillbringa de aktuella dagarna max 2, kanske 3 timmar från Miami. Vi vill nog helst östkust och är därför intresserade av hur orterna som är snäppet mindre kända än Miami Beach och Ft Lauderdale är. Kanske kan vi någonstans hitta ett boende med lite liv på gångavstånd?

Ett exempel. Om jag säker på lägenheter från Miami B och Hollywood, så finns det många till bättre priser på Sunny Isles Beach. Men finns det kanske bara massa sådana boendekomplex där och inte mycket mer? Den typen av fundering även för andra orter utmed kusten
21 apr. 2019 18:57
Jag räknade från Orlando/Kissimee som är en naturlig punkt för Floridaresa. Vi hade behaglig temperatur över jul.
21 apr. 2019 19:27
Sunny Isles är heldött med stora flotta condo-komplex och schyssta pooler i anslutning till havet.
Ft Lauderdale by the sea är trevligt men baserat på din beskrivning passar Hollywood nog bäst med riktigt schysst strandpromenad och nära till det mesta kring Miami. Kolla in floridavacation.se och deras olika hus. 3000kr känns lite tajt, speciellt över nyår. Lycka till!
21 apr. 2019 19:59
Tack igen! Ja det börjar nog luta åt Hollywood. Har även haft kontakt med floridavacation och fått lite tips. Deras hus är upptagna, men vi siktar nog på en lägenhet och visst, vi kanske får höja budgeten lite;-)

Tacksam för tipsen om Savannah mm också! Detta lär inte vara sista floridaresan och bra att ha lite för framtiden också!
Av Birgere
22 apr. 2019 00:26
Var själv i Charleston o Savannah igen för 3e gången förra veckan denna gång med med några vänner. Visst är Mars/April perfekta tiden men har även varit där i December och sommartid. December funkar utmärkt och med bra planering får ni fantastiska dagar. Även denna gång var Orlando startpunkten så det är ju lite närmare.
Glad påsk från Orlando och Bahama Bay där vi bor igen, förvisso inte i lägenheten vi brukar bo i men ändå fantastiskt.