Hjälp oss att planera vår resa i Nya Zeeland (och Australien mm)

21 maj 2013 20:31
Visningar: 3390
Planerar att resa till Australien och Nya Zeeland i slutet av November. Sitter och försöker bli klok på vart man ska vända sig för bästa information men blir bara mer och mer förvirrad.
Planen är inte att jobba utan det gör vi hemifrån. Så fokus ligger på att uppleva och göra så mkt som vi kan på de pengar vi får med oss.
GE OSS ALLA ERA TIPS!
¨
Vart måste vi åka?
Vad måste vi se?
Vad måste vi göra?

Tack för er hjälp!
22 maj 2013 07:46
Det är ju svårt att svara på en sån fråga, det är ju individuellt vad man vill se, det finns så mycket i Australien och Nya Zeeland att se.
I slutet av november är det sommar där nere så södra Australien och hela NZ är bra. I norra delen är det regnperiod, men om ni är där länge kan ni ju ta det sist på turen. Annars är t.ex. Queensland såklart sevärt även då.
Du säger inte hur länge du ska vara borta, det kan ju ha stor betydelse.

Du kan kolla in mina hemsidor och kanske få lite tips. Har både skrivit om vad som finns att se och vad jag gjorde på min resa.

http://www.worldofmarie.com/reseguide - Klicka på flaggorna längst ner för Australien resp. NZ
http://www.worldofmarie.com/jordenrunt - Hela min Jorden runt-resa på en sida (9 månader Australien och 1 månad NZ).
Av Ziesta
22 maj 2013 11:00
Ja, jag instämmer med Marie78 att det har stor betydelse hur länge ni tänkt vara borta, för hur mycket ni kommer hinna se. Om jag var er skulle jag tillbringa längre tid i Australien än i Nya Zeeland, eftersom Australien är så mycket större (fast jag är nog även lite påverkad av att det råkar vara mitt favoritresmål.. :-).

Jag har listat några av mina favoritplatser i Australien i min blogg: http://www.reseguiden.se/forum/blogg/28-guldkorn-i-landet-downunder-8545
Kanske kan ni få lite tips därifrån.

Finns även en del tidigare diskussioner här i forumet om Australien och Nya Zeeland, samt några guider, som gett många bra tips:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips/australien
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips/nya+zeeland
http://www.reseguiden.se/reseguider/australien/au
http://www.reseguiden.se/reseguider/nya-zeeland/nz
Av Desires
22 maj 2013 20:11
Ja, jag finns nog också med bland dem som skrivit här tidigare i diskussioner om Australien och Nya Zeeland.

I Australien var vi en månad innan dottern skulle börja plugga där, bara älskade det landet......så många vackra platser att se, sköna naturmiljöer, mysiga städer och byar att uppleva - och sköna människor!. Bara Sydney är ju en så härlig stad att vara i, det blev också verkligen en favoritstad! Så det finns mycket att rekommendera; Melbourne, Sydney, Ocean Road, Brisbane, Port Douglas, Cairns, Barriärrevet, Kuranda i regnskogen, Noosa mm.
Här kan ni se foton och få lite mer tips om Aussi http://www.desires.se/#post135

Nya Zeeland var också verkligen ett sevärt land, trots att vi bara var i den norra delen, det fanns så mycket att se och uppleva där också, fast man tidigare bara hört om sydön.
Vi tyckte att dessa platser var underbara: Opononi, Onemana, Cathedral Cove, Cape Reinga, Roturua, Lake Taupo mm
Många foton från dessa sevärda platser http://www.desires.se/#post74
22 maj 2013 22:03
Några måsten:

Australien
*Sydney
*Gå på zoo och se alla exotiska djur
*Manly Beach
*Fraser Island
*Snorkla eller dyka
*Besöka regnskogen

Nya Zeeland
*Cadubury World
*Hot Water Beach
*Abel Tasman National Park
*Fergburger
*Se gejsrar i Rotorua

Hoppa fallskärm, bungy jump eller canyon swing. Både i Australien och NZ är det väldigt populärt med sådana aktiviteter och det finns många vackra platser att göra det på :)

Min lista skulle kunna göras hur lång som helst men detta är ett urplock av mina absoluta favoriter från länderna :) Fråga gärna om du vill veta nåt mer.
Av Adhinio
1 juni 2013 11:25
Skippa planeringen och ta allt som det kommer! Så ska jag köra på när jag åker ner i September! :)
Av Trea
1 juni 2013 20:25
Det beror ju på vad ni är intresserade av!? Jag tycker att en kombination av planering och spontanitet är bra. Vi har varit på Nya Zeeland, men inte Austalien, så dessa tips gäller NZ. Om ni gillar natur: White Island, Abel Tasman. Om ni gillar djur: simma med delfiner, valskådning, hästridning. Om ni gillar äventyr: forsränning, zorb. Här är vår resa i korthet: http://www.freedomtravel.se/2011/02/dromresan-till-nya-zeeland/
4 juni 2013 11:33
I nov är det inte sommar - snarare försommar - i t ex Sydney så beted er på varierande väder och temp om ni börjar där och i trakterna omkring.

Annars har jag skrivit en hel del tidigare om Oz. Men generellt beror tipsen helt på vad ni/du är intresserad av och vad budgeten är.

Jag är kanske inte bäst lämpad för 'backpackertips' men hör av dig för annattyp mat, vin, äventyrsturism etc.