Hjälp nu börjar det bli bråttom, Kalifornien

28 sep. 2017 09:38
Visningar: 251
Hej!
Vi åker snart till Kalifornien och planeringen går dåligt. Läst flera diskussioner här men vet inte riktigt hur vi ska göra i alla fall. Vår första tanke var att åka till SF och highway 1 till LA. 2 veckor. Så vi har bokat fyra nätter i SF sedan hyrbil och 1 natt i Monterey och sedan tänkte vi fortsätta ner mot LA med några stopp och avsluta med 4 nätter i LA. Men nu börjar vi tänka på att vi kanske har planerat in för lite.

Hur många nätter rekommenderar ni att man ska lägga på sträckan mellan SF och LA och vilka städer för övernattning är bäst? Pris kontra "mysighet".

Om man ska stanna två nätter någonstans längst vägen mellan SF och LA var rekommenderar ni då?

Funderar på en avstickare till Kings Canyon från Monterey men det kanske redan är för kallt och snöigt där? och det är ju ca 35 mil enkel resa är det realistiskt( 1 övernattning där?)? och sen åka ut mot kusten och highway 1 igen.

Eller ska vi korta av vistelsen i längst Highway 1 och LA (LA verkar inte vara så populärt här på sighten) och åka ner mot San Diego istället? Flyger hem från LA.

Vi vill gärna ha både fantastisk natur och stad.

Rasen längst Highway1 verkar krångla till det också, hade koll på ett ras men läste nyss här på sidan att det varit ett ras till. Någon som vet mer om var.

Tacksam för lite hjälp
Av Marulk
28 sep. 2017 17:09
Håll er längs kusten o spara Kinas Canyon till nästa resa 😉. Den parken är helt klart värd att besöka men att försöka klämma in på en dag blir nästan onödigt lång bilresa o ni lör inte hinna se särdeles mycket. Precis som du skriver finns risk för vinterstängda vägar. Tioga Pass i Yosemite har redan varit stängd en vända.
Monterey är mysig stad o där finns en del att se, kanske ytterligare en natt. Vi liksom fler är inte överförtjusta i LA men alla är olika. Själv hade jag nog inte lagt fyra nätter där. Mitt förslag, antingen ytterligare ngn natt kring SF o utforska norr om. Eller som du själv skriver ngr nätter i SD. Gällande Hgw1 så är enligt den rapporten jag senast fick, vägen fortfarande avstängd vid Bixby Bridge o lär nog vara det ett bra tag ytterligare.
28 sep. 2017 19:03
Tack för tipsen!
Är lite rädd att resan blir för mycket stad och för lite natur, såg att du skrev i ett annat svar om vandringar i kustbergen. Någon speciell vandring som du kan tipsa om? Någon annan nationalpark man ska besöka, har tänkt Big sur. i Muir nationalpark verkar det vara väldigt mycket folk så såg någon som tipsade om en annan park söder om SF (Henry w Coe state park) där det också finns redwoodträd. Vet du om den är bra?

Norr om SF känns tyvärr lite kört eftersom vi redan har bokat en natt i Monterey.
Av Hawaii
28 sep. 2017 20:20 (redigerad)
Finns en hel del mycket fina vandringar i San Diego området. Mt. Woodson i Poway är en av mina favoriter men det finns många andra. Man börjar Mt. Woodson vandringen vid Lake Poway - c:a 45-50 minuter med bil från centrala SD (I-15 norrut till Poway Road och sedan österut). Berömda "potato chip rock" nära toppen är kul. Se länken nedan:
https://www.google.com/search?q=potato+chip+rock+mt+woodson+images&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb98rMv8jWAhVS8mMKHV3fC38QsAQIJQ&biw=1920&bih=1065
Av Hawaii
28 sep. 2017 20:33
En annan fin vandring i SD området är Torrey Pines National Park, precis norr om La Jolla. Börja med att gå uppe i själva parken, som inte är så stor, och leta er sedan ut, och ner, mot stranden och gå längs stranden tillbaka till parkeringsplatsen. Speciellt precis innan solnedgången en fullständigt magisk upplevelse. Se foto nedan:
https://www.google.com/search?q=sandstone+rocks+torrey+pines+national+park+images&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj74a_LwcjWAhUUR2MKHYq2CsEQsAQIJQ&biw=1920&bih=1065
Av Marulk
28 sep. 2017 22:02
Citerat från Katten111:
Tack för tipsen!
Är lite rädd att resan blir för mycket stad och för lite natur, såg att du skrev i ett annat svar om vandringar i kustbergen. Någon speciell vandring som du kan tipsa om? Någon annan nationalpark man ska besöka, har tänkt Big sur. i Muir nationalpark verkar det vara väldigt mycket folk så såg någon som tipsade om en annan park söder om SF (Henry w Coe state park) där det också finns redwoodträd. Vet du om den är bra?

Norr om SF känns tyvärr lite kört eftersom vi redan har bokat en natt i Monterey.
Att jag tipsade om norr SF var med tanke på skippa Kings Canyon
Muir Wood är häftig om man vill uppleva Redwood på enkelt vis. Lite tillrättalagt för en erfaren vandrare men väl värt ngr timmar en tidig fm. Den state park du nämner har vi inte besökt men det finns gott om trails runt Bay area. Hittade snabbt exempel på en av många sidor. https://baynature.org/trail-Finder
@hawaii tips om SD är nog väldans bra 👌🏻
29 sep. 2017 05:18
Med bokningen i Monterey blir det ju ett himla körande om ni inte fortsätter 101:an neröver, men ta 2 nätter där så hinner ni med Carmel också. Bra att ni flyger in och ut från olika städer, det skulle många tjäna ett par dagars biltransport på. Ni får väl se resan som ett smakprov på USA, att resa off season är ju så billigt och snabbt med Norwegian så det är ju enkelt att motivera fler resor. Själv föreslår jag att åka ovanför SF nästa år för 1:an uppåt är precis lika vacker, körde den i fjol och en liten bit nu så synd denna gång när den andra är avstängd.

En rutt ut till Eurika ungefär sedan österut till Lassen Vulcanic NP och därifrån kan man söka sig mot Reno, Virgina City, Lake Taho, Yosemite, Sequoia osv, möjligheterna är oändliga men då får man resa i augusti-september eller mitt i sommaren men då är det ju andra priser och mycket andra turister.
29 sep. 2017 19:54
Tack för alla bra tips!
Har försökt att sätta en resplan nu:

SF 4 nätter
Monterey 1 natt
Cambria 1 natt
Santa Barbara 1 natt
San Diego 3 nätter
Santa Monica 3 nätter flyghem från LAX

Ska det vara nån ide att köra ner till San Diego så blir det bara 1 natt var i Monterey, Cambria och Santa Barbara.

Verkar det vettigt?
Av Marulk
29 sep. 2017 20:53
@Katten111, låter som en bra plan. Reser ni hyfsat tidigt från SF hinner ni med en iaf 1/2dag i Monterey o får ett bra smakprov
Ni har en härlig resa att se fram emot 👌🏻