Hjälp med utflykter och resan till dessa

22 nov. 2015 17:07
Visningar: 303
Vi åker till Sri Lanka två veckor i februari :)
Första veckan har vi bokat hotell i Bentota och andra veckan kommer vi vara i Hikkaduwa.
Vi har läst mycket om vad som finns att göra och det finns massor som vi vill hinna se och uppleva men vi har lite svårt med planeringen om när vi ska göra vad.
vi vill gärna göra tågresan upp till Kandy men vart är bäst att hoppa på? Kan man hoppa på i Bentota/Hikkaduwa? Vi vill gärna se Nuwara eliya och teodlingarna där, hoppar man då av tåget och kollar på det och åker vidare sedan?
Yala nationalpark är ett måste men det tar vi nog en dag under vistelsen i Hikkaduwa.

Sedan till något helt annat, är det bäst att ha svenska kronor eller dollar att växla till LKR när vi anländer? Som jag förstått får man inte ha någon större summa LKR på sig när man kommer?

Har ni andra tips på vad som ej får missas så dela gärna med er!

Nu längtar vi massor!!
24 nov. 2015 10:12
Hej!
(Jag ber om usrakt att texten ser konstig ut, jobbar med en lanedator som saknar svenskt tangentbord)
Om du fragar mig bor ni tanka om angaende er resa om ni vill uppleva allt detta ni verkar vilja gora. Sri Lanka ma vara ett litet land pa kartan, dar en stracka pa kartan kan se ut att ta nagra timmar, men tar i sjalva verket kanske en hel dag beroende pa trafik. Det ar svart att gora endagsutflykter, speciellt fran sydkusten. Dagsutflykter till naromradet gar bra som exempelvis att besoka Galle eller andra narliggande strander. Men att aka pa en endagstur fran Hikkaduwa upp i bergen ar omojligt. Taget maste ni ta fran Kandy, och aka fran Hikkaduwa till Kandytar manga timmar i bil. I tag annu langre tid.
Jag kanske har missforstatt ert upplagg, men har ni redan bokat och betalat for hotellen i Bentota och Hikkaduwa?
Jag skulle sedan inte rekommendera att stanna i Bentota i en vecka. Sydkusten ar mycket finare enligt min mening. Mirissa ar en av mina favoriter.
Jag rekommenderar alltid alla att ha bil och privat chauffor. Det ar sa 90 % av alla resenarer jag traffar dagligen reser, och det sakraste, flexiblaste och enklaste sattet att fardas pa.
Jag rekommenderar aven att ta ut pengar pa flygplatsen nar ni ankommer. Det brukar alltid jag gora. Man kan ta ut ca 50 000 rs/ uttag ( ca 3200 kr)
Hor av dig om du vill ha fler tips och rad:
(Logga in för att se e-postadress)
Lycka till