Hjälp med resrutt från Bangkok!

Av Meloo
14 maj 2017 13:03
Visningar: 144
Hej, varit i bangkok 4-5 dagar och har hemresa inbokad från bangkok i september. Vill beta av lite i Asien, stränder, städer och saker man bör se helt enkelt typ:
Thailand: Paradisöar, Bangkok (innan hemresan igen alltså), ev. norra thailand för många rekommenderat det
Kambodja: Angkor Wat
Vietnam: Phu Quoc
Eventuellt Bali, Malaysia..

Funderar helt enkelt på vart jag ska nu. Finns en del öar nära Bangkok typ Koh Samet men verkar vara skräpväder just nu? Därför undrar jag om jag ska åka nån annanstans? Har googlat och läst som bara den men allas situation skiljer sig ju, hur länge de kan vara borta osv.
Jag är flexibel med reslängd, kan i värsta fall boka om hemresan. Har också en rätt bra budget, mer än backpackers brukar ha. Så jag kan ta flyget oftare och sen är jag inte så taggad på att sitta 12 timmar i nån buss heller..

Så snälla hjälp, ska jag till Kambodja och Vietnam eller norra Thailand eller finns det nån annan ö här nära som kanske inte har skitväder? :)
15 maj 2017 21:13
Tjena. De länder du nämner är det regnperiod i allihopa, så du är beredd på det. Enligt Lonely Planet ska sommaren vara bra dock för stränderna i centrala Vietnam. Östkusten i södra Thailand ska också vara okej, inte den västra dock. Jag flyger själv till Thailand om 1 månad för att sedan resa söderut (Malaysia, Singapore, Indonesien osv)

Högsäsong och bra väder i länderna under ekvatorn.
Av Meloo
16 maj 2017 10:34
Jo det är ok med regnperiod men vill ändå ha delvis sol om jag ska till en strand, nu i bangkok har det varit molnigt typ hela tiden med regn. Frågan är om det blir bättre om nån månad eller två, i så fall kanske jag betar av storstäder först och stränder sen..
21 maj 2017 11:19
Jag kan inte svära på det men jag tror det regnar mer och mer och når sin kulmen i September! Men beror ju på vart man befinner sig.