Hjälp med att boka flyg Australien!

25 aug. 2012 11:43
Visningar: 2155
Hej!
Jag försöker boka flyg till Australien via Kilroy, de är väldigt ohjälpsamma så jag frågar här:

Jag har hittat följande flygbolag/priser
-Air China - 9185kr
-Qantas - 10903kr

På ovanstående bolags biljettregler så står det:
ANY TIME
CHARGE CNY 800.0/EUR 80.00 FOR REISSUE/
REVALIDATION.
NOTE - TEXT BELOW NOT VALIDATED FOR AUTOPRICING

Sen kan man också betala ca 2000kr extra för en "Kilroybiljett" då är den ombokningsbar. Vad är egentligen skillnaden? Såsom jag tolkar det är min flygbiljett redan ombokningsbar för 80 euro så varför skulle jag lägga till 2000kr för en Kilroybiljett? Det är viktigt för mig att den är ombokningsbar(endast hemresa) så därför är jag lite extra fundersam över detta.

Sen undrar jag även om någon rest med Air China eller Qantas?
Är Air China OK för det priset eller är de så dåliga att man bör betala 2000kr extra för Qantas?

Tacksam för svar!
Mvh Amanda
25 aug. 2012 13:18
Ska du resa med Air China så måste du införskaffa ett transitvisum och om du bokar om biljetten så kommer du att få ansöka om ett nytt transfer visum vilket innebär extra kostnader utöver biljettpriset.
Har varken rest med Air China eller Qantas, men utifrån bilder jag sett på nätet verkar Qantas ha en bättre produkt.
Oftast är det att själva ombokningen som kostar 80 euro, men sen måste man lägga till mellanskillnaden utöver den avgiften för den nya biljetten för att byta flyg så jag rekommenderar dig att kolla upp det mer noggrant så du inte åker på oväntade kostnader.
26 aug. 2012 09:50
Så vitt jag har förstått så behövde man inte transitvisum? Om man bara reste "genom" Kina och hade en slutdestination någon annanstans. Stämmer inte detta? Ja jag är supernervös att det blir massa extra kostnader om jag vill boka om!
Tack för svaret :)
26 aug. 2012 11:30
Jo, jag kollade upp det och det stämmer att man inte behöver ett transitvisum om man har ett byte på mindre än 24 timmar.
26 aug. 2012 21:46
Vad bra! Då bokar jag nog med AirChina nu, utan Kilroy biljett. Tack för hjälpen!
Av Pelle77
26 aug. 2012 23:05
Jag har åkt med Quantas men inte med Air China. Quantas är bland de bättre bolagen jag åkt med och av de recensioner jag läst klår de kineserna på alla punkter.
Av Dirgis
26 aug. 2012 23:57
Du skriver inte om tidpunkt för din resa. Ej heller om det är tor biljett du ska ha.
Jag bokar aldrig biljetter via resebyrå.
27 aug. 2012 00:23
Datumen är 5/9-17/12. Tur och retur.
Jag förstår att Qantas är bättre, men frågan är om det är värt 2000kr extra?
Jag lutar mer åt Air China då de verkar helt ok!
Är dock fortfarande lite nojig över ombokningsfrågan...
Av Vmalm1
14 nov. 2012 21:01
Hej! Air china skulle inte jag rekommendera. Därav att jag inte har åkt med dom är en sak men jag känner folk som har och det är KAAALLT på Beijings flygplats... Om det blir väntetid där.
Qantas är ju känt flygbolag. Men se om du hittar ett annat asiatiskt flygbolag som Cathay, Thai eller kanske ett emirat flygbolag? Ska själv flyga med Etihad Airways och är supernöjd med mitt val! :)
14 nov. 2012 21:07
Lite info.

Air China. Tråkiga plan och inte tv i stolarna. Hört att service och mat inte är så bra. Peking flygplats superstor och KALLT som ovan skriver. Dock bara ett byte antar jag om du flyger från Arlanda.

Åker du med Qantas får du en mycket bättre produkt då du antagligen flyger med deras supernya A380 flygplan (största passagerarplanet i världen). Bra service med tv och en massa filmer/tv/musik/spel i din privata tv-skärm. Dock blir det väl två byten då de inte flyger direkt från Sverige.

Skulle starkt rekommendera Qantas för 2000 extra.
14 nov. 2012 22:57
Jag hade också valt Qantas, det är ett kanonbolag. Men om man känner att man inte vill betala 2000 kr extra så ska man inte göra det.
"Ombokningsbar" finns olika grader av, men det kostar alltså 80 euro att "skriva om" e-biljetten, dvs om du byter datum. Det bör inte betyda att det kostar något extra. Vet vad det innebär med en "Kilroy-biljett" har jag ingen aning om.

Är du inte nöjd med Kilroy kan du ju förresten boka med någon annan, det är bara att gå in på prisjämförelsesidor som http://www.flygresor.se eller http://www.momondo.se eller denna sida (om du ska åka hem från samma plats du åker till i alla fall).
Medlemmen har tagit bort svaret
15 nov. 2012 09:35
Citerat från anteee:
Självklart är det inte värt 2000kr extra att ta sig från A till B pga några filmer i en TV.
De dyraste filmerna jag nånsin hört talas om i så fall.

Slutresultatet blir detsamma vad du än väljer så jag hade lätt sparat de 2000kr och gjort nånting kul för dom istället.
VAd bra att du lämnar din subjektiva åsikt här så alla vet vad DU föredrar. Tur att världen ser olika ut och att vi alla har egna tankar ocj viljor. Det kan spela väldigt stor roll hur servicen och utbudet ser ut när man flyger i mer än 24 timmar. Jag skulle absolut föredra ett större och tystare flygplan där man har lättare att röra samt sträcka på sig och tillgång till bra media och mat så att man kan fördriva tiden. För vissa är själva flygresan än del av semstern och den första upplevelsen man får. Men så tänker bara jag, andra kanske tänker olika. Är det inte underbart :).
15 nov. 2012 12:45
när ja åkte till australien förra året så gjorde jag misstaget att åka med air china, haha det var den värsta flygresan jag ngnsin varit med om och maten gjorde mig sjukt illamående haha så skulle rekomendera quantas, dom är superbra men dock lite dyrare men det är värt det om man tänker på vilken lång flygning det faktiskt är :)
15 nov. 2012 12:48
och dessutom 99% av alla i planet var asiater så jag fick sitta där och lyssna på kinesiska i 11 timmar. haha så hade en aning ont i huvudet då ja kom fram :p