Hjälp finns det bara all inklusive hotell på kuba/varadero??

Av Hogca3
28 juni 2011 20:58
Visningar: 3955
Hej sitter och letar resor till kuba vi har tänkt att kombinera Havanna i ett par dagar och sedan vidare till Varadero.

Problemet är att alla de sidor som jag söker på hittar i stort bara all inklusive hotell eller snordyra 5 stjärniga hotell. Jag hittar inga mellanklass hotell med frukost.

Har någon tips på hotell eller någon bra sida där man hittar mer mellanklass hotell

Carina
Av Peter_o
29 juni 2011 14:43
I Havanna är det väl i alla fall inget problem med att hitta billiga hotell?

På sajten www.hotelscombined.com fick jag fram flera *** hotell i (närheten av) Varadero. Skriv in "Varadero, Cuba" i sökfältet och sortera sedan på pris.

/PeterO
Av Hogca3
29 juni 2011 22:02
Tack Peter

Som du precis skriver så är det inte svårt i Havanna. Men Varadero är det sämre med. Jag gick in på den sida som du tipsade om men även på dessa hotell om man går in på respektive hotell (även 3 stjärniga) så är det all inklusive som gäller. Verkar hopplöst blir så trött :(

Carina
Av Peter_o
29 juni 2011 23:29
Jag gick in på skoosh.com och sökte på "varadero" (blanda inte i cuba i sökningen). Fick då fram Villa La Mar som kanske inte har All i, men rummet kostar i alla fall $103/natt.

/PeterO
3 juli 2011 18:41
Hej !
Men vad skall du i Varadero att göra? Där finns bara Allinclusive turister.
Åk till ´Trinidad istället eller till något annat ställe där du får uppleva lie mer utav det genuina Kuba.
Då vi var i Havanna så bodde vi på ett Casa Particulare, dvs hemma hos en familj. Dom hade kontakter överalllt på Kuba. Vi bad dom ringa och boka dit vi skulle. Så möte dom oss på buss-stationen med en skylt med vårt namn.
Det är bra och trevligt att bo så. En stor gästfrihet mötte oss och det var enkelt, fastän vi inte pratar spanska.
Mickenyfiken
Av Hogca3
5 juli 2011 20:03
Tack grabbar för engagemanget

Flyg och hotell bokat ;) tyvärr blev det inget hemma hos denna gång men vi får se under resans gång. Även om vi kommer att utgå från en plats så kommer vi att resa runt lite grand för att se "det riktiga kuba" Några dagar i Havanna blir det oxå. Finns det ngt man absolut inte skal missa?

Carina
6 juli 2011 12:14
Ta en salsakurs. Vi köpte bara en timma Men det var hemme hos en duktig danslärare och underbart kul att få lära sig grundstegen. Det finns en bild på henne, Lydia, i oranaga kläder i mitt album från Kuba
Besök någon lokal Case de Musica och titta på dom underbart duktiga dansarna
. I Trinad finns en stor och välbesökt sådan. Du som kvinna blir garanterat uppbjuden av någon lokal kavaljer som hjälper dig med stegen om du nu inte är en hejare på salsa!!!
Vi gick mycket och då man var ute på landet så stannade ibland en gammal amerikanare och frågade om man ville åka med, mot en viss ersättning förstås, men det var häftigt. även en lastbil stannade och vi hoppade upp på flaket där det redan stod ett gäng.
Mikael