Hjälp Egypten eller Kanarieöarna

15 maj 2012 08:15
Visningar: 4562
Hej!
Vi planerar att åka på en veckas lugn och ro till ett varmt land i slutet på oktober, början på november. De ställen som passar oss tidsmässigt är Furteventura, Gran Canaria, Marsa Alam, Sharm El Shejk eller Hurghada. Vi har tidigare besökt både Gran Canaria och Hurghada.
För att kunna njuta av lugnet vill vi helst bo All Inclusive.
Egypten känns mest solsäkert. Hur blåsigt är Fuerteventura?
Vad skulle ni välja och ge gärna tips på bra hotell, helst vid havet!
Tack
15 maj 2012 10:00
Hej!

Har aldrig varit i Egypten, men på Fuerteventura har jag varit. Var där julen 2010. Helt okej väder då, cirka 20-25 grader. Jättefina stränder, men kallt var det i havet. Jag var på Jandia stranden och den var jättefin och lång och bred. Corralejo var inte lika fin. På stranden i Jandia är det blåsigt och den kallas för surfstranden. Vill du inte ha det blåsigt så välj en annan strand. Men ha i åtanke att bor du på ett all inclusive hotell så har hotellen tänkt på det här med blåsten. Poolen är i lä så du kan lugnt ligga och sola utan att behöva "frysa".
15 maj 2012 14:29
Hej!
Har varit på Fuerteventura, Jandia. Det blåser mycket. Jag var där 1987, då var det naturiststrand och tyskar som hade byggt upp vindskydd med hjälp av stenar. Dessa vindskydd reserverade dom med skyltar och möbler. Vet inte hur det är där nu gällande det.
Jag skulle välja Egypten där både luft och badvatten är varmare.
Rekommenderar Arabia Azur i Hurghada.
http://visning-egypten.apollo.se/arabia_azur_resort/
Vi var där hösten 2010.
Toppenhotell med god mat och eget korallrev.
Tänk på att det är höstlov på många ställen i Sverige oktober/nov vilket medför att resorna från många orter är dyrare då.
Lycka till med dina semesterval.
/Karina
Av Desires
15 maj 2012 16:41
Har varit i både Egypten (Sharm El-Shejk) och Fuerteventura.

Skulle nog helst rekommendera FUerteventura, men har ej varit där i oktober-november. Men det borde ju vara badvarmt där då. När vi var där i mars - bodde i Jandia - hade vi 25-30 grader, och inte alls mycket blåst! Hade hört det också av många, men när vi var där var det lagom mycket blåst, bara skönt! Men
vi kanske hade tur, vad vet jag......
Stranden vid Jandia är ju fantastiskt fin, så fin botten och vidsträckt sandstrand. Man kan även gå fin strandpromenad från Jandia till den närbelägna lilla fiskebyn Morro Jable, där det ligger flera små restauranger inne i byn och precis nere vid vattnet. Vi tyckte om Fuerteventura, här har jag skrivit om den ön och lagt in foton och tips http://www.desires.se/#post9
Av Krezz
15 maj 2012 17:06
Åk till Egypten, har varit där totalt nästan ett halvår under perioderna apr-maj och okt-nov och jag har aldrig frusit eller behövt regnkläder, och favoriten i detta land är Sharm el Sheikh =)

På min site http://www.krezz.se finns lite bilder från våra resor till Egypten hoppas inom kort få in även "Sharm el Sheikh april 2012" i listan!
16 maj 2012 11:52
Alltid roligt att besöka nya platser så jag förstår att Furteventura lockar, ni har ju varit i Hurghada och på Gran canaria så det kanske inte lockar så mycket,skulle jag ändå välja en av de två skulle jag helt klart välja Gran canaria eftersom jag sätter högre värde på utflykter till vacker natur än snorklingens kvalitet på orten men det är ju en smaksak.

För att komma åter till snacket om Fuerteventura så tycker jag det kan vara ett helt ok resmål, själv trivs jag bra där och vi har gjort många härliga utflykter på ön.
Visst är det ofta ganska blåsigt på fuerte men det tycker jag nog att det kan vara även i Egypten och inte kan jag tycka att det är så värst mycket varmare där heller, kvällarna och nätterna kan bli litet kyliga i Egypten liksom på någon av kanarieöarna men snorklingen och det marina livet är ju finare i egypten så vilket resmål man väljer är nog återigen mest en smaksak.

Ett annat tips är Teneriffa dit vi varit ett par höstlov i skarven oktober november de senaste två åren och vi tycker nog att det är ett ändå bättre resmål för där finns ju en bra mix av orter så det finns ju en ort för alla smaker, det jag som älskar vandring och natur tycker är ett extra plus med Teneriffa är ju det grymt vackra landskapet när man kommer upp i bergen eller till nordkusten, dessutom finns möjlighet till en utflykt eller några extra dagar på grannön La gomera som är sanslöst vacker och lugn o ro får man i massor där.

Vad gäller naturen så tycker jag inte Egyptens landskap har en chans mot vare sig Teneriffa eller La gomera ,men är det en slö o slapp all-inclusive semester man är ute efter så är det väl hugget som stucket vilket resmål man väljer.
Mvh. Bosse.
16 maj 2012 12:16
Tack för alla svar!
Vi är dessvärre styrda av speciella datum som vi kan åka och därför är tyvärr inte Teneriffa ett alternativ (Vi besökte Teneriffa i januari ett år och frös i en vecka, men ön var vacker)
Jag vet att det kan blåsa även i Egypten. Just nu väljer vi mellan Marsa Alam och Hilton hotellet i Egtypten eller någon av orterna på Fuereventura, så tips på bra hotell på Fuerteventura mottages gärna.
16 maj 2012 13:00
Generellt klart varmare både på alla kanarieöarna och i egypten på höstlovet än i januar och februari som är rena vintermånader på de breddgraderna.

Vi var till egypten i mars för många år sen och höll på att frysa ihjäl på kvällar o nätter för vi hade inbillat oss att det skulle vara varmt då ha! ha!
Vi hade läst att dagarna var ju varma med 27-29 grader och det stämde rätt bra så de var ju sköna i våra sommarkläder vi hade med oss, men nätterna var ju bara 10-12 grader så efter en dag i solen var kvällspromenaderna ordentligt svala och att bada i den ouppvärmda poolen var rena tortyren så det fick bli bad i havet men inte ens det var särskillt skönt den tiden på året kanske max 20 grader.

Hösten är det statistiskt sett så att Fuerte likväl som de andra kanarieöarna har ca.25 grader dagtid och 20 grader på natten o badtemp ca21-23 grader medans egypten har ca. 28 grader dagtid o 20 grader på natten o badtempen ca.23-24 grader sen kan det naturligtvis variera en del från år till år.

Egypten är sjukt solsäkert och är antalet soltimmar den viktiga faktorn väger ju egypten tungt även om jag persoligen tycker att andra delar är viktigare men som sagt är fokus på sol o bad på ett all-inclusivehotell funkar väl egypten bra.

Bosse/laplander
Av Desires
16 maj 2012 13:17
Vi bodde på ett enkelt men trevligt hotell nära stranden, men inget all inclusive.
Så tyvärr har jag inga egna erfarenheter av den typen av hotell där.
Men vi gick förbi
Barcelo Jandia Mar som såg trevligt ut.
Det är ett 4-stjärnigt all inclusive.

eller 4-stjärniga all inclusive Iberostar Palace Fuerteventura med 3 olika utomhuspooler,
ser nog ännu bättre ut än föregående.

Båda dessa ligger alltså i Jandia, som jag tycker är den trevligaste platsen där.

Dottern med
familj var där för något år sedan och bodde på ett all inclusive hotell (IFA Altamarena), hon tyckte det var
bra, men att det var nästan bara 70+are där just då alla fall, men det kanske inte gör något...
Här har hon skrivit om den resan http://www.desires.se/#post108