Hjälp! Allmäna tips

31 jan. 2018 09:33
Visningar: 457
Hej! Nu börjar det närma sig en avresa till Fili den 12/2 och jag skulle behöva lite tips från de som har varit i Filipinerna.
Vi landar i Manila och sedan flyger vi vidare till Elnido. Första frågan är om man ska växla lite pengar i Sverige eller om man kan ta ut på flygplatsen i Manila?
Finns det bankomat på Elnido? Är det säker att ta ut pengar där? Går det att använda kort?
Vilka medicin är bra att ta med?
Fritt fram med andra bra tips
Tack för alla svar
31 jan. 2018 10:30
Hej Max
Va härligt! Jag skulle rekomendera att ni tar med lite peso från SE så ni klarar er ett par dagar med taxi, hotell och mat etc.. Ta ut pengar i ATM i El Nido och betala kontant dem tar ut en avgift på ca. 150-200 peso per uttag. Medicin som ni har på recept är bra att ha med, men annars kan ni köpa det flesta på plats.
31 jan. 2018 20:59
Härligt med Filippinerna! Gå hur bra som helst att ta ut pengar på flygplatsen i Manila. Kommer ihåg när jag var i Puerto Princesa att jag hade svårt att hitta bankomat som tillät mitt kort. Men hittar man en automat som tillhör BPI (Bank of Phillippine Islands), brukar det gå utmärkt. El Nido har jag dålig koll på, var bara där två dagar eller så. Men är ju fruktansvärt med turister där, så har svårt att tro att det ej skulle finnas någon bankomat. Att ta ut pengar ur bankomat på philippinerna, är som att ta ut pengar i någon annan del av världen. Med andra ord, va uppmärksam! Själv hade jag aldrig några problem.
”Medicin” jag brukar ha med är: vätskeersättning, handsprit innan måltid och efter man slagit en tvåa, ett litet förbandskit med plåster bandage etc, alvedon. Kan ha med hur mycket som helst i ”medicin” väg, men man behöver ju inte överdriva.
Nu vet jag inte hur länge ni planerar att vara i Phil, men undvik helst större städer. Dom är inte speciellt trevliga. Och det är även där den mesta kriminaliteten är. Är ju en del i Phil, vilket du säkert vet. Det enda bra med storstäderna är väl köpcentrumen. Finns gigantiska köpcentrum som faktiskt är trevliga. Låååångt maffigare än de svenska. Väldigt lätt att kommunicera med lokalbefolkningen med, dom är faktiskt duktigare på engelska än vad vi svenskar är. Ha en trevlig resa 😁👌