Hjälp!

Av Spionas
27 jan. 2019 23:17
Visningar: 260
Hej!
Vi är en familj med två yngre barn som i dagsläget bokat flyg till Singapore samt därefter flyg till Langkawi.
Tanken är att vi skall vara borta hela mars.

Nu till problemet:
Vi vet inte riktigt vart vi skall ta vägen!

Vi har fått en ambivalent bild av Langkawi och vet inte om det är värt att stanna där ett tag eller åka vidare direkt.
Vi har kikat på Koh Lipe men sedan?

Har tidigare varit på Koh Lanta samt Koh Kradan och varit nöjda.
Kan tänka oss en vecka på Koh Lanta igen men har svårt att finna ett smidigt sätt att ta sig dit, om vi t.ex reser från Koh Lipe eller Langkawi.

Vi bör infinna oss på Langkawis flygplats i slutet av månaden för resa tillbaka till Singapore.

Alla tips och idéer är varmt välkomna!

Tack på förhand.
29 jan. 2019 15:59
Hej,

Jag känner igen ditt dilemma. Upplevde ett liknade efter att vi hade bokat en vecka på Langkawi för 2 år sedan. Jag har inga större erfarenheter av Thailand men droppar lite andra tips nedan. Då jag inte riktigt vet vad ni är sugna på så blir det lite blandad kompott.

Jag skulle säga att Langkawi kan vara värt ett stop i några dagar. Stränderna är i min mening inte supermycket att hänga i granen men ön i sig är enkelt att ta sig runt på och det finns lite att se åtminstone. Jag skulle säga att Langkawi sky bridge är värt ett besök, sedan så har du mangrove på norra delen av ön samt black sand beach och ni kan även åka på dagsutflykt till någon av de mindre kringliggande öarna. Jag upplever dock att allt är väldigt turistigt på ett sätt. Det mesta, om inte allt, är uppbyggd för turismen, inhemsk som utländsk.

Jag är heller ingen stor favorit av Thailand och som du säger finns det inte alltid så smidiga sätt att ta sig över. Det jag rekommenderar är snarare att ni kanske tar er över till östkusten på Malaysia. T.ex. Perhentian Islands. Inrikesflyg är väldigt billigt i Malaysia. Vi betalade ca 199 kr per enkel resa. Mars är dock lite i gränslandet för när monsunen tar slut i det området har jag för mig så det kan vara värt att kolla upp.

Jag kan även rekommendera ett stop i Kuala Lumpur några dagar på vägen. De flesta flygen går även via här. Ni har även lite regnskog, Taman Negara, i de centrala delarna. Från Kuala Lumpur kan ni ju även ta er över till Medan i Indonesien om ni så önskar. Där i krokarna finns t.ex. möjligheter att kolla på orangutanger.

Jag skulle även lägga några dagar i Singapore. Finns mycket att se och göra där samt en hel del aktiviteter som jag tror barnen skulle uppskatta. Enkelt att ta sig runt också.
Av Daquiri
29 jan. 2019 17:38
Ett alternativ kan vara att stanna några dagar i Singapore och sen ta flyget till Borneo.
Av Spionas
29 jan. 2019 22:09
Tack jonathann och Daquiri!

Borneo har vi tidigare besökt och kommer säkert att göra igen när barnen är lite äldre.
Likaså Bali och Singapore.
Singapore blir nog femte besöket för oss och vi planerar att avsluta med ett par dagar där.

Precis som jonathann skriver var likaså jag osäker på monsunperioden på Malaysias östkust. Förstår att mars kan vara gränsfall så vi får ta de öarna nästa resa.

Som det ser ut nu blir det nog båt längs thailändska kusten för att beta av några öar (Koh Lipe, Koh Lanta, Koh Ngai mm.)

Någon som sitter inne på bra färjelinjer eller annan nyttig information om hur man smidigast tar sig mellan öarna får gärna hojta till :)

Angående Lankawi ger vi det nog några nätter på tillbakavägen.
Tips på ställen som vi bör undvika eller bör besöka?

Mvh Jonas
30 jan. 2019 08:18
Jag har varit på många av öarna där emellan, men inte lyckats ta mig ända ner till Koh Lipe förrän i år. Det var långt över förväntan, och utgår ni från Langkawi skulle jag ABSOLUT börja på Lipe. Sunrise Beach var mysigast och jag skulle rekommendera att bo någonstans mellan Gypsy Resort och Mali Sunrise. Det var en härlig strandremsa!

Jag skulle INTE rekommendera Koh Mook. Ödsligt, mycket vildhundar, extremt skräpigt och en känsla av att allt höll på att gå åt skogen (tänk zombieapokalyps, hahah :p )
Av Spionas
30 jan. 2019 10:18
Tack för tipsen Fialisastina!

Har också hört att Koh Mook tappat charmen på senare år.
Du är dock den första som gör liknelsen av en zombieapocalypse, vilket ändå gör ett snabbt stopp där lite lockade...

Mvh Jonas
Av Spionas
30 jan. 2019 10:29
Jo, en sak till, Fialisastina!

Såg att du i en annan tråd nämnde en direktfärja mellan Lanta och Lipe.

Vilket bolag är det som kör den sträckan?

Mvh Jonas
30 jan. 2019 10:49
Citerat från Fialisastina:
Jag har varit på många av öarna där emellan, men inte lyckats ta mig ända ner till Koh Lipe förrän i år. Det var långt över förväntan, och utgår ni från Langkawi skulle jag ABSOLUT börja på Lipe. Sunrise Beach var mysigast och jag skulle rekommendera att bo någonstans mellan Gypsy Resort och Mali Sunrise. Det var en härlig strandremsa!

Jag skulle INTE rekommendera Koh Mook. Ödsligt, mycket vildhundar, extremt skräpigt och en känsla av att allt höll på att gå åt skogen (tänk zombieapokalyps, hahah :p )
Ahfyfan, kul att man ska dit om en vecka då... 😬😣
Av Erik777
30 jan. 2019 10:50
Jag har varit på Perenthian i Mars och det var jättefint. Det kommer en skur om dagen, men inte mer än så. Enda vi märkte av något hårt väder var att avgången med båten från Kuala Besut senarelades en timme pga man väntade in mildare sjö.

Jag gillade Langkawi. men allt beror på vad man vill ha, visst, det är lite av Malaysias Mallorca på gott och ont.
17 feb. 2019 04:58
Måste bara svara mig själv, efter att ha varit på Lipe och Mook nu så kom alla i sällskapet fram till att Lipe var jättefint men om vi ska välja vilken av öarna vi åker tillbaks till så vann Mook! Framförallt på fantastiskt god och billig mat men också en upplevelse av mindre massturismsvansinne tillsammans med många utflyktsmål ex Emerald cave som var helt sjukt häftigt! :)