Hitta på i Sarajevo och i närheten

12 mars 2015 14:11
Visningar: 1225
Hej!

I maj åker jag och en kompis till Sarajevo i fem dagar. Vi tar gärna emot tips till roliga saker att göra, särskilt utanför staden. Dagsutflykt, vart åker man då? Andra saker som kan vara bra att veta inför resan?

Tack på förhand :-D
13 mars 2015 11:59
Tack! Pyramidgrejerna såg intressanta ut, kanske ska kolla upp det :)
Av Biker44
13 mars 2015 18:31
Hej!

Sarajevo, och Bosnien-Hercegovina, har en hel del intressant att erbjuda.....
Jag körde runt i landet i september 2014 och tyckte om detta lilla land.
Det jag gjorde på min resa kan du läsa om på nedanstående länk. Kanske hittar du inspiration till egna upplevelser?

http://stalvik.se/resor/bosnien-resa/
Av Moke74
18 mars 2015 12:38
Hej.

Några goda råd från en född bosnier. Sarajevo som stad har mycket erbjuda (mat, gamla byggnader, kultursevärdheter) men naturen runt staden är underbar och den ska upplevas på våren och det är då du ska dit när. Vill du inte resa långt ifrån Sarajevo så har jag bara en sak att säga " Bjelasnica". Berget ligger 30 minuter från Sarajevos centrum och naturen är magnifik. Passa på att besöka de gamla byar som är bebodda bara sommarhalvåret. Byn Lukomir är absoluta höjdpunkten. I staden Konjic 1,5 timme bilresa från Sarajevo, anordnar man forsränning på floden Neretva. Heldagsaktivitet i underbar natur med mat och transfer runt 500:-. Pyramider som någon nämnde låter spännande, men tyvärr har utgrävningar inte kommit igång så mycket som de borde. Men tunnlar som man upptäck i anslutningar till pyramidutgrävningar är värda ett besök.
18 mars 2015 16:13
Tack för jättebra tips!

Vi har funderat på rafting så då blir det nog i Neretva.
Vi har även bestämt att ta oss till Kravice Falls, vattenfallen några mil utanför Mostar. Verkar underbart. Vi bor i Sarajevo hela resan men tänker oss att ta tåget runt 7 på morgonen till Mostar/Kravice och sedan hem på kvällen - eller ta in på ett hostel eller liknande i Mostar lite spontant. Brukar det vara möjligt eller är det ofta fullbokat på sommaren?
Av Moke74
19 mars 2015 07:39
Hej igen.

Rafting kan jag varmt rekommendera. Har själv åkt 4 gånger. Dzajica Buk har det bästa upplägget tak vare sin läge i dalen utanför Konjic och hos de för man mest valuta för pengarna. Prata med ägaren som kan hjälpa er sy ihop precis den sort äventyr ni vill.
Det ska inte vara några problem att hitta övernattning i Mostar, inte i maj månad. Det finns många som hyr ut rum över natten i privata villor. Passa på besöka Muslimbegovica House i Mostar och strax utanför Mostar ligger Blagaj med Dervischernas hus och floden Bunas källa.
3 maj 2015 20:56
Hör av dig på Fb så får du många bra förstahandsinfo.
Såg att någon nämnde pyramider. Åk inte dit och slösa tiden. Det finns många roligare ställen
3 maj 2015 21:06
Och strunta i tågen. Ta buss om du ska någonstans.
6 maj 2015 17:45
Tack!

Har en fråga till. Måste man tänka på någon speciell klädkod? Tänker inte gå omkring i bikini men är korta shorts okej, eller bara i vissa delar av staden? Har kollat vädret och idag är det 32 grader så måste förbereda oss på vad vi ska ha på oss :)
Av Moke74
5 juni 2015 08:58
Såg inte frågan om shorts förens idag. :) Hoppas det gick bra med shorts i Bosnien, om nu vädret var OK. :)
Skriv gärna vad du tyckte om landet .