Hit me med alla tips ni kan

Av Saraa93
20 nov. 2014 17:56
Visningar: 494
Hej allihop.
Jag och min tjejkompis har beslutat oss för att i mars åka till Australien och backpacka. Eftersom vi aldrig har varit där så skulle vi uppskatta alla tips ni har ni som varit där och backpackat. Vi tänkte iallafall flyga från Göteborg till Sydney och utgå därifrån och se de mesta vi kan av östkusten.
Hur mycket pengar är rimligt att ha med sig?
Hur lätt att de att ordna boende?
Vad får vi inte missa?
Hur tar mig sig lättast fram?
Kom gärna med tips på allt från himmel till jord.
Jätte tack ,Sara.
20 nov. 2014 19:18
Finns miljoner trådar om australien om man söker lite;)

Hur mycket pengar? Det beror ju på hur länge ni ska vara iväg och vad ni ska göra, men växla inte massa pengar hemma, skaffa Ica-banken så tar du ut gratis där nere. Inte bra att bära runt på mycket pengar om man inte måste :)
Boende finns alltid, om man inte är kräsen. Mars är inte jätte hög säsong bland turister, men om ni är i någon större stad runt påsk är det bra att ha lite framförhållning. http://www.hostelworld.com eller hostelbookers finns många hostel med på, där kan man boka eller hitta telefonnummer.
Det är väldigt enkelt och smidigt med Greyhound eller liknande bussföretag, har ni pengar och lust hyr annars en campervan att köra och bo i, ångrar att jag inte gjorde det ;)

Missa inte Cape Tribulation och Atherton tablelands med bl.a. Josephine falls uppe vid Cairns, spännande natur! Noosa är också vackert. Grampians National park nära Melbourne också ett tips! Och sen klassikerna,Great ocean road, Uluru, barriärrevet, whitsundays osv.. Självklart måste du prova att surfa i surfningens land, jag gjorde det på spot-x mellan Sydney och Byron bay. Undvik inte att göra saker du drömt om bara för att det kostar mycket, försök att hitta det billigaste alternativet och bara gör det!

Lycka till!
Av Saraa93
20 nov. 2014 21:54
Tack för tipsen! Allt möjligt är intressant! Lite oklart och hastigt inlägg. Tanken är en öppen biljett hur länge vi stannar har vi inte bestämt oss för ännu men ett whv på ett år och att vi stannar iallafall ett halvår sen fårvvi se utifrån hur lång tidallt tar. No rush.
14 jan. 2015 09:46
Hej Sara!

Ni har en fantastisk tid framför er. Är just nu bosatt i Sydney & har aldrig trivts så bra någonstans (och då har jag ändå många resor i bagaget). Eftersom ni börjar i Sydney kan jag passa på att tipsa om: Kustpromenaden mellan Bondi & Coogee - en sträcka på ca 7 km där man har konstant utsikt över det vackra havet & passer flertalet stränder. Att ta färjan över från Cirqular Quey (hamnen vid operahuset) över till Manly - En mysig båtsträcka där ni får fantastisk utsikt över Operahuset och dessutom en fin båtresa. I Manly hittar ni dessutom ett mysigt gångstråk med härliga caféer, pubar och butiker samt vackra stränder. En trip till Watsons Bay för häng på stranden - en liten men fantastiskt mysig strand. Givetvis är väl även en sväng på Bondi ett måste - men se upp & fall inte i fällan, trots att det är många svenskar paradis så finns det betydligt finare ställen att hänga på.

Tja, egentligen finns det en massa saker att skriva och tipsa om. Men rekommenderar er istället att besöka sidan www.swedesinaustralia.com. Där finns en massa bra saker att läsa inför sin vistelse i Australien. Allt från hyrbilar till värda destinationer att besöka. På länken nedan listas exempelvis värda destinationer att se längs östkusten. Kanske nått för er att spana in?

http://www.swedesinaustralia.com/7-vanliga-destinationer-langs-ostkusten/