Hinna med connecting flight i Chicago

10 okt. 2017 22:45 (redigerad)
Visningar: 69
Hej,
Åker till USA nu i veckan och är lite orolig över att jag har ganska lite tid att hinna med mitt connecting flight från Chicago till Little Rock.

Flygresan ser ut följande: Landvetter - Heathrow - Chicago - Little Rock

Jag landar i Chicago kl. 18.40 och flyger sedan vidare till Little Rock kl. 20.10. Har hört att det kan vara väldigt långa köer osv när man ska igenom immigration kontrollerna och tiden bara springer iväg. Jag undrar nu om det finns någon möjlighet att gå före i köerna om man säger till flygplatspersonalen att man ska vidare med ett connecting flight? Har läst på andra forum och bloggar att det kan ta upp mot 2-3 h att bara gå igenom immigrationskontrollen, så i nuläget känns mina 1,5 h väldigt knappa... Kommentera gärna om ni har varit med om liknande situationer, eller har tips på saker man kan göra för att få allt att gå så smidigt som möjligt.

Tack!
11 okt. 2017 00:44
Jag har inte flygit till just Chicago, men passkontrollen går mycket fortare sedan de installerade APC-automaterna. Det skiljer sig lite åt kring reglerna hur man kan använda dem. På JFK måste man ha rest in i USA på ESTA (efter 2008 på samma pass) en gång tidigare för att kunna använda APC-kioskerna. På O’Hare's sida med information om APC nämns inte att man måste ha resta till USA tidigare för att kunna använda APC, så det kan mycket väl vara så att du kan använda dessa automater. I så fall går passkontrollen oftast riktigt snabbt. I annat fall bör du nog prata med någon i personalen som guidar runt folk i ankomsthallen att du har kort tid, så kan du kanske få gå före, men det finns ingen garanti för det.

Länk: http://www.flychicago.com/ohare/myflight/security/Pages/APC.aspx

Här kan du se statistik över hur lång passkontrollen tar. Inte så farligt lång tid när jag gjorde en snabbkoll på Chicago.
https://awt.cbp.gov