Hikkaduwa

Av Boa4711
31 dec. 2016 17:45
Visningar: 1467
Vi reser till Hikkaduwa den 23 januari och stannar där en månad. Vi vill gärna ha tips om utflykter, chaufförer, restauranger o.s.v.
5 jan. 2017 16:40
Hej! Jag har varit i Hikkaduwa många gånger. Vet inte var du skall bo, men jag har bott två gånger på Sophie House. Om du går till eller tar en tuktuk till Universal beach och tar gatan ner mot järnvägen så hittar du det. Stället ägs av Lillan Celander och hennes lankesiske make Ali, som bott många år i Sverige och pratar lika bra svenska som vi. De driver även lite resebyråverksamhet. De har arrangerat alla våra turer och det har fungerat utmärkt. Det är lätt att planera med Ali, han kan landet och pratar samma språk, det blir inga missförstånd. Kan inte han hjälpa er, då vet han till vilken du skall gå.

Vi kanske ses, åker dit den 10 februari.
11 jan. 2017 09:08
Hejsan,
Kom nyligen hem efter tre sköna veckor på Sri Lanka. Vi var bla en dryg vecka i Hikkaduwa. Vi bodde på Ranmal Beach Hotel. Det ligger direkt på stranden med pool. Hotellet ligger på den lite lugnare delen av stranden, med egna solstolar. Helt ok Hotel , med ett av de bättre och lugnare läget på hela beachen. Vill man gå bort till surfarna så tar det bara ett bar minuter.

Gällande restauranger så upplevde vi det som att de som låg vid huvudgatan var bättre än de nere på beachen. Men äter man inhemsk mat så funkar de flesta ställena. Bäst mat åt vi på Tikiburger (holländskor med grymma hamburgare), och Spaghetti & Co (italiensktägd med grymma pizzor).
Men att kunna gå barfota från hotellet till en av restaurangerna på beachen är inte illa.

Tänk på att vågorna kan vara rejäla ibland längs Hikka beach. Och utströmmarna kan vara riktigt kraftiga. Speciellt mitt på dagen. Vi så surfare som fick paddla ut och hämta folk som inte kom in till stranden.

Ni kommer få det toppen i Hikkaduwa. Men ta med öronproppar! Trafiken, speciellt lokalbussarna kör som galningar, och alla tutar!