Highway 1-tips!

18 jan. 2016 22:19
Visningar: 207
Ska ut på äventyr i april-maj (ca tre veckor) och bila i California o Nevada! Jag och min man kommer flyga till LA och spendera en dag (se venice o santa Monica o njuta av att vara framme) där innan vi kör västerut via R66 och ett stopp på vägen mot GC och LV, vi åker sen via death valley och Yosemite till SF och dit har vi väl hyfsat bra koll på resan ( kanske! 😉)
vi ska alltså sen åka söderut via Kustvägen ända ner till San Diego.. Vi har tänkt oss tre nätter men vet inte riktigt var eller hur! Alla tips mottages!

Vad får vi inte missa? Vad för byar/städer/hotell kan vara mysiga att sova i? Vi kan tänka oss att sova en natt per ställe eller flera, men vi har alltså tre nätter innan vi ska vara i SD!

Skulle vara så tacksam för alla tips vi kan få!
Av Marulk
19 jan. 2016 12:29
spontant ser rutten trevlig ut, finns en hel del trådar här på RG om liknande.
Ser att ni planerar resa i april-maj, det kan mao bli problem med vinterväglag i Yosemite. Om inte pass överfarterna är helt stängda kan det krävas snökedjor på bilen. Väder är oförutsägbart, ha därför koll på respektive Nationalparks websida för aktuell vägstatus. Främst tänker jag på infarten till Yosemite via Tioga Pass när ni kommer via Death Valley, antar att ni tänker er den norra infarten. Ha en alternativ vägplan (söder om Sierra Nevada). Vårt album från 2013 (och även del 2014) visar delar av er tänkta rutt
Trevlig resa
19 jan. 2016 13:31
Tack för tipset, har koll på det och kommer att, efter death valley åka söderut och stanna en natt i Bakersfield innan Yosemite! Tioga pass brukar enligt hemsidan vara stängd hela maj, och vi villhelst inte ge oss ut i snö! 😉

Har läst alla trådar som finns här på RG! 😉 Men vill gärna ha lite fler tips på vad man ska göra och var man ska sova på kuststräckan mellan SF och SD och där finns det faktiskt inte så mkt tips.. (Mer än att det är vackert😉)

Ska definitivt kolla in ditt album! Tack! 😀