Highway 1, några funderingar

Av Fialj
18 okt. 2015 09:35
Visningar: 260
Planera för fullt vår resa till Kalifornien nästa sommar. Vi (jag, maken och två döttrar på 14 och 17) ska vara borta ca tre veckor med start i mitten på juni. Har lusläst här på forumet och fått en massa tips och därefter planerat våra stopp. Vi har bokat boende (avbokningsbara) på alla stoppen, men funderar lite på några saker.
Resrutten ser ut så här:
6 nätter i San Francisco ( bl.a. Alcatraz, Jon Muir wood, cykeltur över Golden Gate)
1 natt i Monterey (Bay Aquarium)
1 natt på Madonna Inn
4 nätter i LA (Universal studios)
2 nätter i Palm Springs (Joshua tree national park)
5 nätter i San Diego (Sol, bad, shopping, zoo m.m)
En av funderingarna gäller LA. Vi har bokat boende på The inn at Marina del Rey, men funderar på om det är bättre att bo i Hollywood eller om vi ska dela upp vistelsen på 2 nätter på varje ställe? I LA vill vi gå på Universal Studios, besöka Hollywood boulevard, cykla mellan Venice och Santa Monica och ta någon guidad busstur.
Funderar även på avstickaren till Palm Springs. För lite tid med två nätter? Kan man köra via Borrego Springs på vägen från Palm Springs till San Diego eller är det bättre och ta en utflykt dit när vi väl är i San Diego?
Kommer säkert massa nya frågor innan det är dags.
18 okt. 2015 13:00
Vi bodde i Marina del Rey när vi var i LA. Kom hem förra veckan. Tog oss ungefär en halvtimme att promenera till Venice. Hollywood var ungefär 20-40 minuter med bilen beroende på trafiken. Så läget är ganska bra tycker jag. Om priset är bra och hotellet ser bra ut så kör på. Åkte aldrig någon busstur men det är fullt med hop-on bussar längs med Hoolywood Blvd.
Av Issi
16 nov. 2015 20:41
Hej!

Sitter här och drömmer mig tillbaka till Kalifornien.
Vi gjorde en liknande resa som ni planerar, under tre veckor i juni/juli 2012. Våra ungdomar var då 15 och 17.
Betr Marina del Rey så bodde vi där alla fem nätterna som vi var i LA. Funkade perfekt tyckte vi. Så härligt att hyra cykel och ta sig utmed Venice beach bort till Santa Monica pier. Kan rekommenderas.
Inte heller långt att köra till allt som vi ville se i LA.

Under hela vår resa skrev jag resedagbok. Kolla gärna den om du vill ha fler tips.
Du hittar den på www.mintur.se Sök på California2012.
Testar att skicka med länken. Funkar den inte så vet du hur du söker upp den;
http://www.mintur.se/resdagbok/8010/texter?p=2&s=

I mitten av juli åker min man och jag tillbaka till USA. Denna gång blir det motorcykel från Chicago till LA där vi sedan har hyrt ett hus i tio dagar i just Marina del Rey. Kommer att vara borta i fyra veckor.
Denna gången lämnar vi ungdomarna hemma (;

Dröm & längta vidare - ni kommer att älska Kalifornien!!!

Isabell
16 nov. 2015 21:07
Hej!
Vi bodde i Hollywood på vår trip och det är det enda vi ångrar. Jag tycker det var ofräscht och inte mycket att se. Jag hade hellre bott ute vid kusten och bilat in för det man vill se.vi bar i juli månad och blivit så varnade för trafikköer, satt inte i en enda kö.
Vilken härlig resa ni har framför er. Vi avslutade med en vecka på Hawaii och missade San Diego, tyvärr.
Mvh Susanne
17 nov. 2015 09:58
Hej.
Det räcker med 2 nätter i Palm Springs för det är jättevarmt där på sommaren. Gör utflykten så tidigt som möjligt på morgonen. Vid 12 tiden kommer ni inte att orka att vara ute.
Stanna vid kusten i LA. Vi hade delat upp vår vistelse i LA av praktiska skäl men det är skönare vid kusten.
Av Ales
28 nov. 2015 16:38
Vilken härlig resa ni har framför er!
Vi kom hem för två veckor sen och hade vår livs resa:)
vi bodde också på Marina del ray - ett trevligt hotell väldigt nära Venice och Santa Monica! En helt ok frukost och gratis parkering!
Jag skulle nog inte bo i Hoolywood - vi var där en timme på walk of fame - och det räckte! Så ofräscht och högljutt..
Vi hade nästan likadan resa - men vi var i Vegas också.. En av de härligaste ställena som vi tyckte om var San Diego så dra inte när på den tiden..
La Jolla Shores är helt fantastiskt!

Hör av dig om du har fler frågor!
Leila
Av Fialj
4 dec. 2015 19:10
Tack för all input. Vi blir kvar i Marina del Rey, verkar vara ett bra ställe att utgå från. Tiden går snabbt och nu är det bara 6 mån kvar. Har även köpt flygbiljetter. ( British airways)
Tack för länken Issi, mycket trevligt att läsa om er resa. Många tips.
Gunillad, tack för din länk också. Din resa hade jag redan lyckats hitta efter intensivt letande om Kalifornien på nätet ;)
Trevlig helg på er!
Av Marulk
4 dec. 2015 21:09
Har ngr bild album från Californien här på RG efter ett antal resor, planerar även vi inför nästa sommar. Återkom gärna om du har frågor kring norra Californien o SF