Hawaii= Tropiskt?

20 dec. 2016 01:12
Visningar: 453
Så, jag och tjejen vill göra en bilresa genom Kalifornien, och eventuellt åka vidare genom Utah och Colorado, och sedan funderar vi på att resa någon vecka till någon/några öar i Hawaii. Vi funderar på att vara borta cirka två månader, oktober och november. Jag skrev om det här:

https://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips-infor-bilresa-i-kalifornien-46476

Men eftersom min flickvän aldrig varit i ett varmt, eller troptiskt land och eftersom detta, förmodligen är den enda stora resan av detta slag vi kommer göra i våra liv och denna resa strax efter vårt inplanerade bröllop så vill vi få in så mycket som möjligt i resan, utan att det ska bli stressigt. Men vi skulle vilja avsluta med att besöka någon tropisk ö, och jag tycker Hawaii verkar intressant.

Men jag undrar är de verkligen tropiska öar?

Nu kanske jag låter löjligt kräsen, men med tanke på att det förmodligen är första och sista gången vi gör en sådan resa, så får jag ta och vara det :)

En sådan resa är vi mest intresserade av att slappa, sola och bada vid otroligt vackra stränder, med långgrund blått och genomskinligt vatten, fin sand (inga stenar, eller en massa sjögräs och annat) och massa palmer och värme.

Jag google på bilder och sökte: "the most tropical beach in the world"

Och fick upp detta: https://www.google.se/search?q=the+most+tropical+beach+in+the&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiugKb6voHRAhXDKiwKHbnhDOAQ_AUICCgB&biw=1596&bih=1067

Här är exempel på vad jag menar:

Bild 1: https://i.ytimg.com/vi/vfZdNprqFt8/maxresdefault.jpg

Långgrund, klart vatten, genomskinligt blått, och palmer på stranden nästan enda fram till havet, med palmer som hänger ner. En romantiserad bild kanske, men ni förstår vad jag menar :)

Bild 2: Ett annat exempel: (Logga in för att se e-postadress)/16965278031" target="_blank" rel="nofollow">https://www.flickr.com/photos/(Logga in för att se e-postadress)/16965278031

Mina frågor är:

Finns sådana ställen i Hawaii?

När jag söker, så hittar jag inte direkt sådana stränder/platser vi tänker oss. Och de flesta ställen verkar det vara mycket turister på osv.

Men de kanske finns? I så fall på vilken/vilka av Hawaii öarna?

Är det vissa som är mer tropiska än andra?

Är det vissa platser och stränder på vissa öar som är mer tropiska och speciella som är som bilderna och beskrivningarna ovan?

Eller bör vi istället välja andra resmål för att få uppleva det riktigt tropiska som bilderna ovan?

Hur skulle ni själva göra?

Tacksam för svar :)
Av Hawaii
20 dec. 2016 02:44
Hawaii ligger i tropikerna och är alltså automatiskt "tropiskt". Men allting i tropikena är givetvis inte likadant. Finns många olika platser som ser helt annorlunda ut. En hel del av bilderna i dina länkar är troligen från korall-öar som ofta har laguner med palmer som hänger ut över vattnet. Samtliga öar i Hawaii är vulkaniska, och naturen ser ofta lite annorlunda ut med svarta vulkaniska klippor som störtar ner i havet. Men det finns ju också givetvis massor med fina långgrunda sandstränder på samtliga öar, men kanske inte precis identiska med vad du har tänkt dig. Lite tråkigt om allting hade sett likadant ut! Misstänker att en del av bilderna kan vara tagna på öar i t.ex. Söderhavet och Indiska Oceanen.
20 dec. 2016 10:22
Hej Hawaii,

Tack för svaret. Jo precis, det har du rätt i, vore tråkigt.

Vet du några platser som närmast skulle likna den beskrivningen i Hawaii? Några rekommenderade platser för oss att besöka?
20 dec. 2016 11:40
Bild 1 är möjligtvis tagen på Maldiverna eller i Söderhavet, Bild 2 är definitivt One Foot Island på Aitutaiki, Cook Islands. Många andra bilder som kommer upp när man googlar är tagna i Franska Polynesien. Bilder med palmer och stora stenbumlingar är oftast från La Digue, Seychellerna.

Hawaii är fint, men skulle inte påstå att det är precis det ni letar efter. Det är dock väldigt dyrt på ställena jag nämnt ovan, i synnerhet Maldiverna och Franska Polynesien.

Så om ni ändå ska till USA så är det ju bra att kombinera det med Hawaii, men kanske revidera era förväntningar. Det är mycket folk på Hawaii så några öde, vackra stränder blir svårt att hitta om ni inte ger er ut på långa hikes (t.ex. på Kauai). Jag skulle mer kalla det en mer tropisk och vackrare variant av Kanarieöarna.
Så kan ni de allra vackraste tropiska stränderna till senare i livet.
20 dec. 2016 16:24
Hej Marie,

Tack för infon. Mm, måste ta och fundera.

Sökte på Maldiverna: http://www.ving.se/maldiverna/maldiverna

Ganska dyrt, men väl ändå hyfsat bra priser ändå, men tanke på att det är Maldiverna? Sun Island Resort tex, runt 15.000 kr per person, och då ingår både flyg, hotell och halvpension för 8 dagar. Ganska bra, eller? Fast är det kanske dyrt i övrigt där, restauranger osv?
20 dec. 2016 18:17
Citerat från Pernordin:
Hej Marie,

Tack för infon. Mm, måste ta och fundera.

Sökte på Maldiverna: http://www.ving.se/maldiverna/maldiverna

Ganska dyrt, men väl ändå hyfsat bra priser ändå, men tanke på att det är Maldiverna? Sun Island Resort tex, runt 15.000 kr per person, och då ingår både flyg, hotell och halvpension för 8 dagar. Ganska bra, eller? Fast är det kanske dyrt i övrigt där, restauranger osv?
Sun Island är en budgetö och ja, allt är dyrt. Finns oftast bara en restaurang på varje ö. Men med halvpension har man ju mat och behöver ianske bara nåt litet till lunch. Eller så kan man kanske lägga till All Inclusive?