Hawaii frågor Waikiki Beach, North Shore , Waimea Valley

Av Feca
23 apr. 2020 11:23
Visningar: 103
Hej
Vi är två vuxna som tänkt åka 2 v till Hawaii fördelat 1v på Oahu (och en på Maui.)

Har googlat och googlat men ju mer jag läser desto svårare blir det att bestämma sig. Hoppas ngn kan hjälpa mig med mina frågor nedan.

När vi är på Oahu vill vi bo några nätter på Waikiki Beach men sedan vill besöka North Shore och byn haleiwas. Samt Waimea Valley där jag hört att man dels kan ta en ridtur med happy trails eller vandra till Waimea falls park och simma i vattenfall.
1. är Waimea Valley och waimea falls park samma ställe?
2. Bör man bo i byn haleiwas 1-2 nätter och utgå därifrån när man besöker Waimea ?(är det nortshore alla pratar om?)
3. Tips boende haleiwas/northshore ( prisvört med bra läge )
4. Tips på billigare boende i Waikiki ( med bra läge) samt även ett på stranden där vi vill unna oss någon natt eller två.

Övrigt- kan man utgå från Waikiki när man
- paddlar kanot till lanikai
- snorklar Hanauma bay?

Tusen tack på förhand
Av Hawaii
23 apr. 2020 21:16
1. Waimea Falls Park ligger inne i Waimea Valley.
2. Det går alldeles utmärkt att göra en dagsutfärd från t.ex. Waikiki till Waimea. Vad jag vet finns det inga hotell i Haleiwa, men troligen en hel del (t.ex.) Airbnb uppe på North Shore.
3. Kolla Airbnb's website.
4. Det absolut billigaste hotellet i Waikiki med bästa läget är Alohilani Resort. Tidigare hette det Pacific Beach Hotel. men bytte namn efter stor renovering. Precis tvärs över Kalakaua Avenue från stranden. Mycket centralt läge rent allmänt.
Vet tyvärr inget om kanot men tvivlar på att det går att paddla från Waikiki till Lanikai. Hanauma Bay utmärkt att snorkla, men typiskt enormt med folk. Mycket populärt.
Av Feca
25 apr. 2020 14:15
Tack 🌸🌸🌸