Hawaii

Av Chevny
19 okt. 2019 21:47
Visningar: 106
Hej!

Denna eviga pass-fråga...
Jag och min sambo ska gifta oss 6 juni och sedan vänta till början av augusti med vår bröllopsresa till Hawaii. Då vi kommer byta namn blir jag osäker på hur vi ska göra med bokning av flygbiljett och ESTA?
Jag har läst överallt att man ska antingen vänta med att skicka in namnbytet tills man kommit tillbaka eller vänta med att boka resan tills byte av pass osv är genomfört. Ingen av dessa alternativ känns riktigt optimalt då det är så långt mellan vigsel och resa.
Någon som har erfarenhet av detta?
19 okt. 2019 23:50
Antingen bokar ni biljetter i ert nya namn och genomför namnändring samt söker nya pass (boka i GOD tid för det är heltjockt att få tid mitt i sommaren) och därefter söker ni nytt ESTA och åker. Så länge inget blir försenat på Skatteverket, hos Polisen eller med ESTA så fungerar det.

Enklare är så klart att resa med era gamla namn och lösa allt när ni kommit hem. Det är mycket enklare och mindre stressigt. Ser ingen anledning att forcera igenom namnändringen mellan bröllop och resa med risk att något strular till det.
20 okt. 2019 00:22
Ja, man kan lika bra byta namn en tid efter vigseln. Jag bytte över ett år efter i samband med att mitt pass gick ut.
Av Birgere
20 okt. 2019 11:20
Håller med Jens o Marie, vänta med passbytet tills efter resan. Tänk på att göra samma sak med körkort så även om ni byter namn innan resan så vill ni att era ID dokument visar samma sak.