Hawaii

Av Ellaj81
28 jan. 2018 16:30
Visningar: 272
Hej allihopa :)

Jag har lite funderingar runt Hawaii, jag har läst flera av de olika reseguider angående Hawaii så jag har förstått att rekommendationen är att åka till Big Island, Hawaii. Även om jag måste erkänna att Oahu lockar pga alla aktiviteter man hittar överallt som går att göra.

Men jag undrar ändå vilken ö som är grönast? Med mest avslappnande stränder?

Om vi nu ändå åker till Big Island, hur skall vi dela upp resan? vad bör vi göra? vart bör vi bo?

Tack på förhand <3
Av Hawaii
28 jan. 2018 16:50
En enormt väsentlig "detalj": hur många dagar kommer du att ha i Hawaii?
Av Ellaj81
28 jan. 2018 17:22
Jag vågade nästan inte lägga upp den detaljen haha :P men vi anländer den 3.e oktober och åker tillbaks den 9.e så det blir bara BI för våran del :)
Av Hawaii
28 jan. 2018 17:36
Oj då! Ja, i så fall blir det bäst att koncentrera er på en ö, och Big Island är ett ju bra val. Kruxet med Big Island är att Hilo sidan och Kona sidan är helt annorlunda från varandra. Hilo sidan är den enormt gröna sidan, medan Kona sidan (med vissa enstaka undantag) är mera karg. Men, de fina stränderna finns på Kona sidan. Om du vill ha ut det mesta av Big Island vistelsen, bo halva tiden på Kona sidan och halva tiden i Hilo. Man kan givetvis göra en dagsutflykt med bil till andra sidan av ön, men det blir mycket körning den dagen och det är omöjligt att se allt som är sevärt.
Av Ellaj81
28 jan. 2018 17:55
Oki tack <3 några rekommendationer på boende? Och 5 top saker man inte ska missa?
Av Hawaii
28 jan. 2018 18:18 (redigerad)
Mitt favorit hotell på Kona sidan: Royal Kona Resort, perfekt läge i Kailua-Kona. Gångavstånd till allt. Inte lyxigt, men vill du ha lyx (och dyrt) finns det många fantastiska hotell ett par svenska mil norrut. Mauna Lani, Hapuna, Hilton, etc. men då är man isolerad och måsta använda bil oavsett vart man vill. I Hilo: Hilo Hawaiian Hotel nog det bästa. Att se:
Pu'uhonua o Honaunau National Park (City of Refuge), med "Two Steps" precis intill (snorkeling).
Waipio Valley
Hawaii Volcanoes National Park med Thurston Lava Tube och Kilauea Iki hike (c:a 7 km - mycket fin)
Vägen mellan Pohoiki och Kalapana (4 svenska mil söder om Hilo)
En hike ut till det aktiva lavaflödet, väster om Kalapana. Grusväg sista 7 km - man måste gå (eller hyra cykel). Absolut bästa tiden precis vid solnedgången så att man är därute när det blir mörkt.
Scenic Route c:a 6-7 km norr om Hilo
Stränder: min favorit Ana'ehoomalu eller Hapuna Beach (den populäraste) båda på Kona sidan, och Onekahakaha Beach på Hilo sidan (c:a 4-5 km öster om centrala Hilo, precis norr om Kalanianaole Avenue.
Av Ellaj81
28 jan. 2018 23:08
Tack så hemskt mycket!!!! <3