Hawaii

24 maj 2013 14:18
Visningar: 317
Hej . Något som har varit på hawaii. Jag och min sambo ska till honolulu och vara där i ca 6 dagar. Kan man åka båt till någon annan ö?
Vi har inte bokat hotell, så är det någon som har tips på bra hotell men ändå inte jättedyrt.
Vad kan man göra för utflykter där?

// ÅsA
Av Hawaii
24 maj 2013 17:55
Det finns inga båt-förbindelser mellan öarna. Flyg är enda alternativet och Hawaiian Airlines har de flesta flygningarna och är det pålitligaste. Go Airlines har mindre maskiner och inte så många flygplan och har ofta förseningar (men de är också ofta billigast).

Hotell - finns en enorm massa hotell och beror helt på vilket prisläge du vill ha. Ala Moana Hotel som ligger precis vis Ala Moana Shopping Center är ett trevligt hotell, men det är en bit från stranden. Det bästa du kan göra: gå in på Google och skriv "hotels in Waikiki Beach". Fråga gärna här om du hittar ett som ser intressant ut.

Här är lite tips om Oahu som jag lagt upp tidigare:
O’ahu (“The Gathering Place”): med delstaten Hawai’is huvudstad Honolulu, och välkända Waikiki Beach. C:a 900.000 innevånare på en ganska liten ö (c:a 1545 kvadrat km). D.v.s. massor med folk överallt! De flesta flygningarna till Hawai’i ankommer Honolulu även om en del flygningar från Nord-Amerika numera också går direkt till Maui och Kona.
Diamond Head, en utdöd vulkan krater bara någon km öster om Waikiki är värt ett besök. Finns en stig hela vägen upp till toppen. Inte speciellt högt.
Hanauma Bay, längre österut, en välkänd strand. Bra snorkling.
Kailua: det finns fina stränder vid Kailua. Från Honolulu kan man ta Pali Highway dit. Missa inte Pali Outlook på vägen dit – fantastisk utsikt över Kailua och Kaneohe.
Polynesian Cultural Center uppe på nordost kusten. Minst en halvdag. Mycket turistiskt men intressant i alla fall. Man kan se hur alla de olika folken i Söderhavet bor, plus de har en helt utmärkt show varje kväll med Polynesisk dans och musik.
“North Shore”, i stort sett mellan Hale’iwa och Wai’mea. Enorma vågor på vinter halvåret (inte bra att bada då!).
Pearl Harbor, ett par km från flygplatsen. Kom dit tidigt på morgonen. Det blir ofta långa köer senare på dagen för att ta båten ut till Arizona Memorial.
Waikiki Beach - sist men inte minst, som är en sevärdhet i sig själv. Alltid massor med folk, mest turister, och mest amerikanare och japaner. Nästan alla de stora hotellen ligger här, och mångra mindre också givetvis. Och MASSOR med restauranger.