Har slutat m flygresor....men London drar

22 nov. 2013 14:04
Visningar: 378
Jag vill åka tåg till London i vinter!
Det går att ta nattåg till Köln från Köpenhamn .
Där vill jag resa med tyska Bahn till Bryssel.Det är inte så dyrt.
Bryssel - London med snabbtåget.....

Är det någon av er som läser detta som åkt så här?
Kan SJ boka hela resan via sin utlandsavdelning, med platsbiljetter m m??
Stannar snabbtåget på någon förort till London?

Någon som är erfaren på tågresande kanske har svaren...? Tack //MVH
Av Marilcj
27 nov. 2013 11:23
Vet bara att min bror för några år sedan åkte tåg till London och att de tog hjälp av Resia för att få ihop den rutt de ville ha med lite stopp utmed vägen.

Visst borde väl SJ kunna hjälpa dig med bokningen annars Eurostar.
Tror dock inte Eurostars tåg från Bryssel till London stannar i förorterna utan första o enda stoppet i England är Pancras station i London...det är ju trots allt snabbtåg och tar ju inte lång tid dessutom.
27 nov. 2013 19:39
Jag har åkt flera gånger, där resan varit målet... snabbast och smidigast är nog med CNL från köpenhamn till amsterdam+amsterdam-bryssel+Eurostar från bryssel till london..SJ kan boka och ordna din biljett.

Upplysningsvis så går det en CNL-linje mellan Köpenhamn och Basel. om du bokar denna ~90 dagar innan avgång så kan du hitta priser i liggvagn för €29-59: http://www.deutschebahn.com/
.
Från Basel går TGV till Paris, även där kan du hitta pris på ~€20-40 om du bokar c:a 60 dagar i förväg: http://www.voyages-sncf.com/

Till sist har du Eurostar mellan Paris och London, kostar €44 för en t.o.r, billigare än att köpa en enkelbiljett! : http://www.eurostar.com/

På denna resrutt får man ett par timmar i treriksröset Basel & Fancy Paris innan ni ankommer London.

Billigast är tyvärr flyget...

/millicom
28 nov. 2013 11:58
Håller med millicom om att Amsterdam är en trevligare resväg även om systemen automatiskt väljer Köln. Tar man Amsterdam så slipper man de eländiga dubbeldäckarvagnarna där man inte får plats med bagaget i kupén och knappt kan sitta upp. Istället är det traditionella ligg- och sovvagnar. Tiderna är lite roligare också. Man är i Amsterdam vid 10-tiden och inte i Köln vid 6-tiden och så kan man hoppa några timmar i bokningen vidare endera vägen och ta en kanaltur utanför Amsterdams Central.

Tar man vägen över Amsterdam så fortsätter man vidare med "söltåg" eller snabbare (och dyrare) Thalys till Bryssel där man byter till Eurostar. Tänk bara på att kolla eluttag när du bokar plats. Det finns inte överallt i andra klass på dessa om du är en flitig elektronikanvändare/mobilfotograf.

SJ kan hjälpa dig med allt men det går också bra att boka online på www.bahn.de och få biljetterna hemskickade. Eurostar kan du också boka på deras hemsida och hämta ut på plats i Bryssel.

Snabbtåget stannar även i Ashford (vissa avgångar) i Kent och i Ebbsfleet lite närmare London men inga direkta närförorter.