Har någon bott på Andaman resort på Koh Lipe

Av Brjn
10 sep. 2009 18:15
Visningar: 1352
Är det någon som har bott på Andaman resort? Vi letar boende och lurar på att boka där eller Mountain resort i februari. På bilder så ser de bungalowerna som ligger direkt på stranden som är vita med blåa tak fina ut. Vet någon hur de ser ut innuti, om dom är någorlunda fräscha mm. Har inte hittat några bilder innifrån. De ligger ju väldigt tätt och är tydligen två boende i samma bungalow. Vi är vana vid att ha en egen bungalow - känns ju lite friare. Hur var frukosten mm, mm!
10 sep. 2009 19:55
Hej, Vi bodde där förra året i dec. För oss var det perfekt då vi prioriterar läget framför standarden. De är väldigt enkla och spartanska men läget är helt suveränt. Det finns inget varmvatten utan amn duschar kallt . Toaletterna är enkla och man spolar med en hink. Ingen kyl på rummet men de är enkla och helt ok.
Maten på Andaman är helt ok. Frukost åt vi på andra ställen alt handlade vi hem bröd och jos mm och satt på altanen.
Vi vill gärna återkomma, men var beredda på ingen lyx :-)

/ Cecilia
Av Brjn
10 sep. 2009 21:25
Vi är inte vana vid någon hög standard eller lyx utan tycker att det viktigaste är att det är fräscht och hyfsat täta bungalows. Sedan är läget viktigt och hög mysfaktor. Det är dom vit - blåa bungalowerna du menar. Är inte dom ganska nybyggda? Tänkte på att toaletterna måste spolas med en hink? Ingick inte frukost i priset?

Britten
11 sep. 2009 07:52
Hej,

De är nog inte speciellt nybyggda, men fyller sin funktion utmärkt.
Täta och täta, det viner lite i dem och ett annat djur får man nog räkna med. Kom på att jag inte skrev ngt om själva rummet. men det är ett rum där vi hade en dubbelsäng och en extra madrass på golvet till sonen ( båda våra killar delade madrassen). sedan fanns där ett avlastningsbord för neccesär och drickor osv.. det ingick ingen frukost.
/ Cecilia
Av Brjn
11 sep. 2009 19:31
Jag hat läst en del om att på stranden och i vattnet utanför Andaman resort med omnejd finns mycket glas. Är det något du märkte?
Hur är det på Pattaya beach? Vi gillar ju lugna och mysiga ställen? Är så osäker på var som är bäst att bo. Beror ju förstås på vadman föredrar. Vi väger också ju mellan Mountain resort också. Vi skall till Koh Lipe i februari och det känns som det är bäst att förboka???
Britten
Av Bengtar
11 sep. 2009 22:32
Jag har bott på Mountain resort.
Bungalowerna som ligger på brantkanten är fina, välutrustade, något dyrare men har det bästa läget av alla eventuella alternativ på Koh Lipe.
Frukosten är bra med Thaimått mätt.
Restaurangen har ett hisnande vackert läge. Utsikten gör frukostar och middagar till ett sant nöje.
I kantskogen lockar sommargyllingar och havsörnen drar förbi av och till. Helt superbt.
Promenaden till Jungle Jack för att häva öl går på fem minuter, och att promenera till Pattayastranden går på en dryg kvart.
Jag trivdes på Mountain resort, och jag ställer krav!
Av Brjn
11 sep. 2009 22:37
Bengtar; bokade du innan du åkte? Hur, i så fall? Har läst en del om att en del som bokat hemifrån och betalt ändå inte fått rum när dom kommer fram. Bokningen fungerar alltså inte. Vad är skillnaden mellan superior och delux bungalow? Skillnad på utsikten? På bilder kan man se att Mountain resort har även bungalows direkt nere på stranden. Men på bokningssidor finns ingen information om det.

Britten
Av Bengtar
11 sep. 2009 22:54
Ja, jag bokade innan vi åkte, men det var trögt. Bokade via agent därför att det gick inte att komma fram direkt.
Men jag har sett i diskussioner på senaste tiden att problemen med bokningar tycks ha ökat på Koh Lipe
Ett förslag; prova att maila och fråga.
Bungalowerna nere på stranden är superfina.
Skulle jag åka till Koh Lipe igen skulle jag försöka få den resorten igen.
Dock, Andaman resort har ett bestickande vackert läge det också.
Jag har lagt in ett par bilder från båda ställena i ett album som finns på min sida. "Resa i Thailand 08".
Delen som sträcker sig mellan Mountain resort och Andaman resort tycker jag är den finaste delen av Koh Lipe.
Lugnt, behagligt och trivsamt, samt relativt tyst med avseende på longtailarnas oväsen.
Skillnaden kan jag inte ange.
Av Brjn
11 sep. 2009 23:17
Har fått tips om en agent, http://www.kohlipethailand.com/accommodation.php, och har även varit i kontakt med dom och dom verkar seriösa. Känner du till den agenten? Känns bara lite kymigt för man måste betala hela summan direkt och det finns inget återbetalningsskydd om man inte kommer iväg till Thailand. Betalade du hela summan direkt vid bokningen? Vad jag menade med skillnaden mellan superior och delux det var om utsikten från bungalowerna var samma,
Var inne och tittade på dina bilder nu. Jättefina!
Britten
Av Bengtar
12 sep. 2009 08:42
Angående utsikten från bungalowerna.
Några ligger helt öppet vad gäller utsikten mot havet, några har träd framför. De stora, typ family ligger öppet.
Dom som ligger en trappa ner ligger också helt öppet.
Jag kan inte så här på rak arm komma på agenten. Möjligen har jag den i en annan dator vad gäller Vuochern.
Det var en agent som hade fler ställen än Koh Lipe.
Vi betalade en mindre summa vd bokningen och slutliga räkningen över disk.
Här en länk till en bild av restaurangens fina utsikt;
http://www.reseguiden.se/minsida/tazz/bilder/189060
Till vänster om vad den här bilden visar ligger stugorna som har skugga, och till höger ligger dom som har obegränsad utsikt.
Jag kan inte ange skillnaden vad gäller benämningarna på stugorna.
Om jag hittar agenten hör jag av mig!
Av Mariej
18 sep. 2009 20:17
Finns det bungalow på stranden på mountain resort???Vilka rum e det? Fick uppfattningen att alla låg lite högt upp. Förstår att utsikten e outstanding en vi 2 barn 3 o 8 o då lockar direkt på stranden mer. Har en bokning som ska betalas nu på andaman resort mellan 27 dec o 6 jan.
Har int fått svar från mountain när jag mailat. hoppas det blir bra men vi tycker mountain ser mysigare ut.
Ska besöka Koh Kradan, Koh Lanta och Koh Bulone oxå under vår 1 mån resa 14dec - 14 jan.
/Marie
Av Sierra
18 sep. 2009 20:27
Citerat från mariej:
Finns det bungalow på stranden på mountain resort???Vilka rum e det? Fick uppfattningen att alla låg lite högt upp. Förstår att utsikten e outstanding en vi 2 barn 3 o 8 o då lockar direkt på stranden mer. Har en bokning som ska betalas nu på andaman resort mellan 27 dec o 6 jan.
Har int fått svar från mountain när jag mailat. hoppas det blir bra men vi tycker mountain ser mysigare ut.
Ska besöka Koh Kradan, Koh Lanta och Koh Bulone oxå under vår 1 mån resa 14dec - 14 jan.
/Marie
Mountain Resort erbjuder inget boende på stranden. Det är trapporna som gäller.
Ang bokning där hittar du svaret här i denna länk:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/boka-pa-mountain-resort-pa-koh-lipe-9935
Av Mariej
18 sep. 2009 22:12
Anledninge attjag frågade om det fanns bungalows påstrandem var att Brin nämnde att sett bilder på det, har inte själv sett det nån stanns. Imorgon betalar vi för Andaman, det ser härligt ut precis på stranden, hoppas att family bungalow är bra!
Av Brjn
19 sep. 2009 17:03
Hej!
Jag har sett bl a på Mountains riktiga hemsida att det var en bild på bungalows som ligger nere på stranden. Är ett bildspel överst på hemsidan. Kolla in www.mountainresortthailand.com/mountain_resort.php. Jag frågade även Bengtar som har bott där, som du kan läsa ovan, att där finns tydligen några bungalows på stranden men som tydligen inte går att boka speciellt. Inte vad man kan se på deras hemsida ialla fall. Är väldigt oklart. Blir kanske inte klarare för dig. Inte för mig heller egentligen.
Ha en bra dag
Britten
Av Nettizl
21 sep. 2009 13:23
Hej

Vad jag sett på ett flertal bilder gällande Mountain Resort så är det 3 bungalows nere på stranden. Jag kan tänka mig att det är större bungalows för barnfamiljer men vet inte hur man ska kunna boka just dem... (?).

//Nettiz
Av Sierra
21 sep. 2009 14:08
För att få klarhet ang frågan om bungalows på beachen vid Mountain har jag varit i kontakt med kohlipethailand.
Enligt dem finns det 2 bungalows på beachen vid Mountain Resort vilka inte är bokningsbara genom kohlipethailand.com och ej heller genom resortens webbsida...
Av Brjn
21 sep. 2009 17:04
Hej Uffe!
Det var lustigt att du också kontaktat dom ang ev bungalows på stranden. Jag mailade i går kväll men har ännu inte fått något svar.
Anledningen att jag ville veta är att nu skall vår dotter med man samt vårt lilla barnbarn Erik, (1 år i febr) följa med oss. De skulle helst vilja bo på stranden för att det blir enklare när dom har barn. Då har dom bara walk in bokning på dom menar du?

Britten
Av Sierra
21 sep. 2009 17:40
Det är möjligt att det är så, men då borde detta nämnas på deras webbsida som ett alternativ till den "ordinarie" bokningen via kohlipethailand...