Här kommer tips om Kilimanjaro, safari och taxi på Zanzibar...

Av Zarik
28 juli 2014 19:31
Visningar: 293
...som jag hade önskat att jag visste innan min resa.

Det är rätt dyrt att bestiga Kilimanjaro och jag försökte komma ner lite i pris genom att finna lokala arrangörer istället för svenska. Jag fann en som inte var billigast men hade fått bra omdömen. Jag fick alltid snabba, trevliga och hjälpsamma svar av dem och mitt sällskap valde att anlita dem. Att det dessutom visade sig att dom har schyssta villkor för sina anställda (gudier, bärare, kockar) och tar kundernas säkerhet på allvar gjorde ju att valet kändes extra bra. Ni finner dom här: www.africanscenicsafaris.com

Det är australienska Amanda som sköter företaget med sin Tanzaniska make.

Vi valde även en sex-dagars campingsafari med samma företag och vi hade bland dom bästa tälten (med ståhöjd) och en supertrevlig kock, vi var däremot inte helt nöjda med guiden (Kefa), vilket vi också förmedlat företaget. Vi träffade andra som åkt på safari med dem som var supernöjda fast de hade andra guider...så be om att få någon annan om ni planerar att anlita dem.

Zanzibar tar gärna taxiförarna $50-60 för att köra mellan Stone town och Nungwi, i norr, vi fann dock en herre som gör denna resa för $30 (eller 50 000 shilling), samma pris gav vi även från Nungwi till flygplatsen. Han heter Othumani och pratar tillräckligt bra engelska för att ta emot beställningar via telefon. Han nummer är +255 777 801 948. En annan herre som erbjuder Stone town - Nungwi för $30 (eller 50 000 shilling) och Nungwi - flygplatsen för 60 000 shilling är Rama och hans nummer är +255 773 873 741. Glöm för guds skull inte att göra upp om priset i förväg! På Zanzibar gick det bra men på fastlandet försökte både taxiförare och de anställda på Daladals (fullpackade minibussar) att lura oss på pengar trots redan uppgjort pris på resan.

Jag hoppas att jag har kunnat hjälpa någon och skulle det vara något speciellt ni undrar kring detta får ni gärna kontakta mig.