Guldkorn på Sardinien

7 sep. 2013 13:59
Visningar: 12043
Hej,

Någon som har varit på Sardinien och har några sköna tips att dela med sig? Fina stränder, charmiga byar, kanske en restaurang värd en omväg... Alla tips är uppskattade! Tack.

/M
Av Desires
7 sep. 2013 16:45
Hej!
Sardinien är en fantastiskt fin ö med väldigt vackra stränder, flera fina små byar och god mat!

Vi bilade runt i de norra/nordvästra delarna, bodde i Lu Bagnu (nära charmiga Castelsardo) samt i Alghero i lägenheter båda veckorna. Fastän vi var där i juli var det inte alls mycket folk vare sig på vägarna eller i byar och stränder. Förutom i Alghero där det nog alltid är mycket folk.

Sevärda stränder: Valledoria (1,4 mil sandstrand), Badesi, Platamona beach, Costa Paradiso - ja det finns mängder med läckra sandstränder här!

Byar: Castelsardo är en charmig liten by, där det finaste området ligger uppe vid borgen.
Bosa är också en gullig liten by, som vi tog bussen till från Alghero.
Santa Teresa är också verkligen en sevärd liten by.

Det finns mängder med restauranger förstås, vi kände oss lite lurade på maten, speciellt i Alghero, där vi blev lite besvikna. Men om du tittar in på min hemsida kan du se mängder m foton och tips om restauranger,
boende etc på Sardfinien. http://www.desires.se/#post36
Av Maka67
7 sep. 2013 16:56
Jag var till Sardinien för ca 6 år sedan. Vi reste med nåt av charterbolagen till Alghero. Om du ska bo där så se till att hamnar så nära centrum som möjligt. Åtminstone på den tiden låg så gott som alla hotellen ganska långt utanför stan. Man kan åka på en båttur till en grotta utanför Alghero, minns inte vad den hette, men jag rekommenderar turen. Vi hyrde även bil och åkte norrut. Räkna med att det tar betydligt längre tid än vad man kan tro att snirkla sig fram på vägarna och att ni får rejäl övning i cerpentinvägskörning. Vi tog även färjan över till Korsika, till staden Bonifacio. Det var ohyggligt varmt den dagen men värt det. Maten, för att inte tala om drycken!, var dock kolossalt dyr.
7 sep. 2013 17:43
Ett stort tack för era tips!
Har tittat på din reseblogg Desire, tycker du har lagt upp massor med bra info. Och så fina bilder! :)
/M.
Av Desires
7 sep. 2013 23:07
TACK Mondiano, jättekul att höra!
Av Ullaper
28 sep. 2013 16:59
Hej. Vi har varit i Alghero,Sardinien, för 1,5vecka sedan och det var toppen!! Vi bodde på hotell San Marco,en gata emellan stranden,det var med Fritidsresor. Underbar gammal stad med en toppenrestaurang där (som vi tyckte) det finns många.

Härligt bad alldeles utanför dörren. Vi var med på 3 utflykter. Vi åkte på Sardinenresan,till Korsika och till en underbar strand,Stintino,,tyvärr var det sandstorm nästan den dagen. Underbara vyer där. De har spelat in en James Bond-film där.
Ja inget att klaga på bara att rekommendera.
8 okt. 2013 10:34
Sardinien och Alghero är verkligen mysigt. Nära och behändigt till det mesta. Vi har varit där 3 ggr. Ett absolut måste är just att åka till Stintino. Går att åka lokalbuss dit. Fantastisk strand och underbart bad. I Alghero finns även den bästa och godaste glassen jag ätit och det är pinjenötglass. Helt underbart god. Jag har inte hittat det någon annan stans. Finns fint bad i Alghero om du går till Maria Pia stranden. Ha det skönt.