Grekland-Turkiet any problems?

Av 3girls
27 juni 2011 17:03
Visningar: 2077
Hej alla resvänner! Finns det någon som kan svara på om det fungerar bra att komma med resväskor o packning på båtturen som går emellan Rhodos och Marmaris? Nu menar jag inte platsmässigt utan rent pass o visamässigt. Tror själv inte det ska vara några problem men ungarna hemma påstår att det inte går. Som svenskar borde vi väl kunna ta oss över utan problem? De menar att man inte får stanna men det måste ju vara bullsh...? Lurade ut att det billigaste sättet att ta sig till Marmaris är att åka med Ryanair till Rhodos!
Bokar man hotell själv kan man bo för 100 kronor natten, ca 250 för all inclusive. Tacksam för synpunkter och fakta.
Av Ynwi
27 juni 2011 18:27
http://www.marmarisferry.com/index_en.php

Ur FREQUENTLY ASKED QUESTIONS :

Is there any limit for the luggages on the boat ?
No , there is not ant limit for the personal luggages . But if there is any cargo with the client , it should be declared .

Can I transport any cargo between Marmaris and Rhodes ?
Yes , you can . Please contact for the other details .
27 juni 2011 18:38
Hej!
Åkte den färjan när vi var i Rhodos 2003. Köpte en resväska i Marmaris som jag hade med tillbaks till Rhodos, kommer ihåg att det stod tullare o smätte med gummihandskarna när man klev av båten, men de kollade inget vad jag kommer ihåg, det ska nog funka...fast färjan är dyr, då kostade det ca 500/pp t.o.r om jag kommer ihåg rätt...
Av Lasse42
4 juli 2011 10:14
Vi äkte mellan Kos och Bodrum med båt i mars i år. Det var inga problem för oss, men det blev lite väntetid då passagerarna från Turkiet resp Grekland måste visa visum, förmodligen också fler länders medborgare.
Vi tog båten till Turkiet av samma skäl som Ni gör. Flyg via Hahn till Kos med Ryanair och båt till Turkiet. Båtturen var däremot relativt dyr, om jag minns rätt ca 700 kronor 2 personer ToR för en timmes båtresa.
Vi blev rekommenderade att boka båtresan hemifrån då båten var ganska liten och kunde bli full om t.ex. en busslast fick för sig att boka båtturen. Åtminstone då vi åkte var det bara fyra turer i veckan på den överfart vi åkte.
Trevlig resa.