Grekland för första gången!

Av Jokkey1
16 juli 2010 00:46
Visningar: 1411
Halloj!!

Min sambo och jag har nu bestämt oss för att för fösta gången åka till Grekland, resan kommer ske 24/7 (ev. 23/7) i 1v, vi har inte helt bestämt vart men det lutar mkt åt Kreta och Chaniakusten/Platanias. Vi har en budget på ca 20-25tusen och det vi har hittat är följande:

Ving: SunFamily Sunset Suites, Platanias, Chaniakusten, Kreta ca: 11000kr

Ving: SunFamily Menia, Platanias, Chaniakusten, Kreta ca : 12000kr

Eftersom vi inte har varit i Grekland innan så har vi några frågor...

1. Är Chaniakusten ett bra val som första besöket i Grekland? Någon som har bott på hotellen eller hört något om dom?

2. Hur varmt är det? Vi är inga extrema soldyrkare som bara vill liga på beachen hela dagen utan gärna kunna strosa runt lite... Har hört att det ska blåsa lite svala vindar på Kreta stämmer det? (har ingen koll)

3. Hur illa är det med strejken just nu, borde man ens vara orolig att inte åka?

4. Fickpengar? Vi är 2pers o stannar 1v. Kan man leva gott på strax under 10tusen? Kommer inte bli så mkt festande utan mer gå ut och äta gott, ser verkligen fram emot det!

Är väl dessa frågor som snurrar i huvudet just nu.
Skulle verkligen uppskatta alla synpunkter eller tips som ni lite mer erfarna resenärer har!

Vi är inte helt låsa på just Chaniakusten men eftersom vi endast kan åka 23/24 Juli så finns det inte så väldigt mkt att välja på men kom jättegärna med förslag om andra resemål om ni tror det skulle passa bättre.

Det vi vill uppleva är mer kulturen/naturen/maten än att mer festa och sola o bada! Så kommer nog bli lite utflykter om man hinner med det!

Mvh. Joakim
Gre
16 juli 2010 07:38
Min första resa gick till Kreta fast till östkusten och Agios Nicolaus. Sedan var jag fast! Reser till Grekland två gånger om året numera.
Den resan var en sista minuten i augusti med mycket enkelt boende.
De erfarenheter jag kan dela med mig av är att jag uppskattar resande på egen hand. Jag reser aldrig till ett charterhotell utan tar enbart flygstol och bokar hellre ett mindre pensionat/studio. Jag träffar sällan andra svenskar under mina resor utan kommer väldigt nära grekerna på så vis.
Så vad gäller Vings anläggningar och boende kan jag inte svara på. Där är säkert bekvämt med alla faciliteter man vill ha om man är van att resa på så vis.

1. Chania är en underbar gammal hamnstad. Kusten är full av charterhotell och jag råder er att hyra en bil och ta er bort på egen hand. Läs gärna mina resealbum med bloggar om våra två billuffar som vi gjort på Kreta.
Mitt tips är att ni ska ta er till Elafonissi (som kallas europa Maldiverna el liknande med sitt vatten och vita/rosa sand) men ännu mer Falasserna som är vackert.
På väg ner till Falasserna kan man ta en lunch hos Spilios med bedårande utsikt.

2. Det är varmt! Vi åker aldrig i juli-aug men det är mer för trängseln av andra turister än pga värmen. Återigen - ta en hyrbil och åk dit där det blåser. Sydsidan är mycket fin. Vi har en favoritplats i Triopetra men det tar en stund att köra dit. Mitt bästa tips är att ni ska ta er runt på egen hand. Det är bra skyltat överallt men ta det lugnt i trafiken. Grekerna kör fort och i högsäsong är det fler på vägarna.

3. Strejken behöver ni nog inte bry er om. När jag var nere i juni strejkade man i båttrafiken under en dag. Grekerna är mycket beroende av turismen. Den gemene greken tycker jag synd om. Det är alltid fel personer som blir drabbade i en ekonomisk kris.

4. Oj, vad ni kan leva gott på de pengarna. Vi brukar räkna med 1000 kr per dag på oss båda. I det brukar räcka till mat och dryck, hyrbil, bensin och ibland även boende men det har ni ju redan betalt om ni åker charter.

Kika in på min sida för mer tips.
/Gerd