Graz-Sydöstra delen av Österrike med barn

Av Kias
16 aug. 2012 12:25
Visningar: 1194
Hej!
Jag vill ha tips på mysiga platser att besöka i närheten av Graz i sydöstra delen av Österrike. Mitt ressällskap är ungt från 5 till 13 år.Vi tycker om friluftsliv, vackra platser, trädgårdar och fiske.
Tacksam för tips!
16 aug. 2012 16:52
I själva Graz har du Schlossberg som är en mysig plats att besöka. Åk upp med "Bergbahn" eller gå upp för alla trappstegen (finns också stigar). Du har en härlig vy över staden. Eller ta en trampbåt på Hilmteich, spårvagn går dit. Stadtpark är också värt ett besök.
Utanför Graz finns Lassnitzhöhe med fina skogar, bra för enkel vandring. Det går tåg dit. Ni kan ta bussen från Graz till Judenburg som går upp över "das Gaberl". En fin tur på några timmar och omgivningarna runt Judenburg har vandringar för alla. Det finns ett klocktorn i Judenburg som man kan gå upp i. Mellan Judenburg och Klagenfurt finns det härliga badsjöar.
17 aug. 2012 12:04
Hej!
Jag vet inte om du har tillgång till bil under din resa. Till de tips jag har behöver du nästan ha bil.
Men du kanske kan få några tips från min guide http://www.reseguiden.se/reseguider/sommar-i-osterrike-4468. Kolla även in mina fotografier från Österrike som inte är med i guiden, så kanske du kan få fler tips.
Jag åker till Niklasdorf varje sommar och brukar hitta på saker i närheten, givetvis ingår också ett besök i Graz.
En av Europa största grottor, Lurgrotte finns i närheten av Graz. http://www.lurgrotte.com/index2.html
Vänligen
Karina