Grand Canyon

Av Lotta29
20 maj 2017 14:33
Visningar: 404
Vi ska på en roudtrip i Kalifonien och tänker ta en tur till Grand Canyon, först hade vi tänkt så här, att vi tar en busstur från LAS Vegas dit, vi är i LAS Vegas 3 nätter. Men nu börjar vi fundera på om man ska avboka den ena natten och ta den i Williams istället som ju ligger närmare GC. Vad tycker ni, räcker det med 2 nätter i LV? Vi ska vidare till Dan Diego efter GC och det blir ju en bit att köra, ca 7 timmar, orkar man det?
21 maj 2017 07:18
Ska ma göra en resa över halva klotet och besöka den mest berömda och sevärda canyonen i världen så anser jag att man ska vara där under minst en solnedgång och en soluppgång, och för att göra det måste man övernatta där eller i stan utanför parken. Williams är en härlig stad, men med en dryg timme till parken måste man köra därifrån efter 04 för att se soluppgången. Går inte en natt i GC in i planen tycker jag ni ska fundera på att stryka den och njuta av de andra platserna ni ska till. GC, Page, Monument Valley, Valley of Gods, Moki Dugway, North Rim, Bryce Canyon och Zion är värda en annan egen 2-3 veckors resa.
Av Zeebee
21 maj 2017 10:36
Flagstaff ligger inte onödigt långt från GC. På andra sidan (sydsidan fortfarande) ligger Cameron med ett motell vilket kostade en slant.
Solnedgången sägs upplevs bäst från Lipan Point, vilket verkar stämma med vår erfarenhet.

Kan nämna att ett besök i Antelope Canyon i Paige kommer att vara resans höjdpunkt. Massor med film till kameran eller ett tomt SD-kort och fräscha batterier i kameran är ett måste.
23 maj 2017 11:23
Rekommenderar också att man stannar över en natt. Vi åkte från Las Vegas på eftermiddagen förbi Hoover dam. Kom lagom till eftermiddagen och kunde njuta av solnedgången. Vi bodde precis utanför parken och det blev sedan en tidigt morgon. Jag hade inte velat missa den här upplevelsen som var magisk :)
Av Marulk
24 maj 2017 18:36
Tusayan är ett bra val för övernattning om det är south rim man vill besöka. Ligger precis utanför 'grinden' till nationalparken mao lagom avstånd för att bevittna soluppgång. Här finns många valmöjligheter för hotell o restaurang. Men boka i god tid.